H ΟΝΕΧ ψηφιοποιεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά

H ΟΝΕΧ ψηφιοποιεί το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Υπογραφή Σύμβασης για την ψηφιοποίηση των πτυχιακών εργασιών.

Η εταιρεία ΟΝΕΧ πρωτοπορεί στον τομέα της ψηφιοποίησης του πολύτιμου αρχειακού υλικού της πανεπιστημιακής κοινότητας. Το Πανεπιστήμιο Πειραιά ανέθεσε στην ΟΝΕΧ την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσία Ιδρυματικού Αποθετηρίου», σε συνέχεια της απόφασης της Επιτροπής Ερευνών στις 23 Οκτωβρίου 2014. Η σύμβαση μεταξύ της ΟΝΕΧ και του Πανεπιστημίου Πειραιά αφορά στην παροχή τεχνολογίας και τεχνογνωσίας από πλευράς της εταιρείας στην ψηφιοποίηση των πτυχιακών εργασιών του Ιδρύματος.

H ONEX με την υπηρεσία της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, για το εν λόγω αρχειακό υλικό, που κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό για την πανεπιστημιακή αλλά και την ευρύτερη ακαδημαϊκή κοινότητα, συμβάλει στην αναβάθμιση του Ιδρυματικού Αποθετηρίου του
Πανεπιστημίου και στον εμπλουτισμό της Βιβλιοθήκης με το υλικό που θα ψηφιοποιηθεί. Η υπηρεσία συμπεριλαμβάνει την εκπαίδευση του προσωπικού της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου και την παροχή τεχνικής υποστήριξης της λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος.

Ο προϋπολογισμός της σύμβασης ξεπερνά τις 300.000,00 ευρώ, ενώ η υλοποίηση του έργου από την αρχική φάση της εγκατάστασης και παραμετροποίησης του λογισμικού του Ιδρυματικού Αποθετηρίου μέχρι και την τελική φάση, που περιλαμβάνει την πιλοτική λειτουργία και την εκπαίδευση των χρηστών, θα διαρκέσει δώδεκα μήνες.

Οι υπηρεσίες ψηφιοποίησης αποτελούν μια από τις δυνατότητες υποστήριξης και παροχής λύσεων που διαθέτει η ΟΝΕΧ στο χαρτοφυλάκιο της, αναφορικά με την υποστήριξη τομέων, τόσο της Δημόσιας Διοίκησης όσο και Ιδιωτικών Οργανισμών, που χαρακτηρίζονται από μεγάλο όγκο εγγράφων προς διαχείριση και αρχειοθέτηση. Ήδη, η ΟΝΕΧ έχει στο ενεργητικό της την ανάληψη της ψηφιοποίησης του συνόλου των εγγράφων όλων των υποκαταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο μεγάλου Τραπεζικού Ομίλου στο κέντρο ψηφιοποίησης που διαθέτει η εταιρεία στην Αττική.