H Oracle στην κούρσα για την εξαγορά της TikTok- Τι διεκδικεί

H Oracle στην κούρσα για την εξαγορά της TikTok- Τι διεκδικεί
Photo: pixabay.com
Ο όμιλος ξεκίνησε προκαταρκτικές συζητήσεις με την ιδιοκτήτρια της TikTok, την ΒyteDance, με άξονα την απόκτηση των δραστηριοτήτων σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

H Oracle μπαίνει στην κούρσα για την εξαγορά της TikTok την οποία ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί να κλείσει αν δεν εξαγοραστεί από αμερικανικό όμιλο έως τα τέλη Νοεμβρίου, υποστηρίζουν πηγές.

Σύμφωνα με τους Financial Times υπήρξαν ήδη προκαταρκτικές συζητήσεις με την ιδιοκτήτρια της TikTok, την ΒyteDance με άξονα την απόκτηση των δραστηριοτήτων σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Η Oracle συνεργάζεται με ομάδα Αμερικανών επενδυτών που ήδη κατέχουν μετοχές της Byte Dance, περιλαμβανομένων των General Atlantic και Sequoia Capital, προσέθεσαν οι ίδιες πηγές.

Βασικός διεκδικητής για την TikTok εμφανίζεται η Microsoft που ήδη ανακοίνωσε στις αρχές Αυγούστου ότι είναι σε διαπραγματεύσεις και εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει το σύνολο των δραστηριοτήτων σε όλο τον κόσμο. Ενδιαφέρεται δε ιδιαίτερα για την Ευρώπη και την Ινδία, καθώς στην τελευταία έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία του application από την κυβέρνηση.

H ΒyteDance ωστόσο δεν θέλει να πουλήσει δραστηριότητες πέραν αυτών σε ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με πηγή της εταιρείας. Έτσι, η είσοδος της Oracle στην διεκδίκηση της δίνει μια αξιόπιστη εναλλακτική απέναντι στην προσφορά της Microsoft.