H PayPal ετοιμάζει ψηφιακά ATM για κρυπτονομίσματα – Φήμες για PayPalCoin

H PayPal ετοιμάζει ψηφιακά ATM για κρυπτονομίσματα – Φήμες για PayPalCoin
Photo:
Αναλήψεις σε Bitcoin καθώς και σε άλλα κρυπτονομίσματα, με ταυτόχρονη μεταφορά τους σε «τρίτα» πορτοφόλια, ετοιμάζει η PayPal

Αναλήψεις σε Bitcoin καθώς και σε άλλα κρυπτονομίσματα, με ταυτόχρονη μεταφορά τους σε «τρίτα» πορτοφόλια σχεδιάζει να επιτρέψει ο γίγαντας των ψηφιακών πληρωμών PayPal. Όπως ανέφερε εκ των επικεφαλής του εγχειρήματος Χοσέ Φερνάντεζ ντα Πόντε, ήδη οι υπεύθυνοι της εταιρείας επεξεργάζονται ένα σύστημα κρυπτο-αναλήψεων.

Σημειώνεται πως, προς το παρόν, η PayPal δεν αφήνει τους χρήστες κρυπτονομισμάτων να αποσύρουν κρυπτονομίσματα, παρότι επιτρέπει τις αγορές με αυτά ήδη από τον Οκτώβριο του 2020. «Θέλουμε να ανοίξουμε τη συγκεκριμένη αγορά όσο πιο γρήγορα γίνεται. Επίσης, πρόθεσή μας είναι να προσφέρουμε επιλογές στους πελάτες μας. Κάτι που θα τους παρέχει την ελευθερία να πληρώνουν με όποιον τρόπο επιθυμούν» δήλωσε ο ντα Πόντε.

Η εταιρεία κάθε περίπου δύο μήνες, κατά μέσο όρο, φέρνει στο φως δύο καινούργια πρότζεκτ. Ωστόσο, ακόμη είναι αδύνατο να προσδιοριστεί χρονικά πότε θα γίνει λειτουργική η καινοτομία της ανάληψης κρυπτονομισμάτων.

PayPalCoin?

Εδώ και καιρό υπάρχει μια φήμη ότι η Paypal ετοιμάζει το δικό της κρυπτονόμισμα. Ωστόσο, ο ντα Πόντε είναι κατηγορηματικός: «Ακόμη είναι πολύ νωρίς». Σε ό,τι έχει να κάνει με τον ανταγωνισμό των κεντρικών τραπεζών, υποστήριξε: «Είναι απολύτως λογικό ότι οι κεντρικές τράπεζες θα εκδίδουν τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα, ωστόσο αυτά δεν θα έχουν το μονοπώλιο. Θα συνυπάρξουν με τα κρυπτονομίσματα».

Σύμφωνα με την εμπειρία του ντα Πόντε, οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν δύο προτεραιότητες: χρηματοοικονομική σταθερότητα και καθολική πρόσβαση. Θα μπορούσε να εξετάσει κανείς πολλούς τρόπους για την επίτευξη σταθερότητας μέσω των ψηφιακών νομισμάτων, όχι μόνο υποστηρίζοντας ένα stablecoin με νόμισμα fiat, αλλά και ένα κρυπτονόμισμα με ένα ψηφιακό νόμισμα κεντρικής τράπεζας.

Και τα ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην διεύρυνση της πρόσβασης στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σε κάθε περίπτωση, για τα ψηφιακά νομίσματα των κεντρικών τραπεζών έχουν γραφτεί πολλά powerpoints, ωστόσο δεν έχουν γραφτεί πολλοί κώδικες, κατέληξε.