H PayPal θα προσφέρει και χρηματιστηριακές συναλλαγές

H PayPal θα προσφέρει και χρηματιστηριακές συναλλαγές
pexels
Μελετά τον σχεδιασμό πλατφόρμας για αγοραπωλησία σε μετοχές.

Μετά τα σχέδια που έκανε πέρυσι για την ανάπτυξη της δυνατότητας διαπραγμάτευσης κρυπτονομισμάτων, ο κολοσσών πληρωμών Paypal, διερευνά πλέον τρόπους για να επιτρέπει στους χρήστες του να ανταλλάσσουν μετοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CNBC, η εταιρεία με έδρα το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια προσέλαβε πρόσφατα τον βετεράνο broker Rich Hagen.

Μετά την αποχώρησή του από την Ally Invest, ο Hagen είναι τώρα ο διευθύνων σύμβουλος ενός τμήματος της PayPal που δεν είχε αναφερθεί στο παρελθόν και ονομάζεται Invest at PayPal (Επενδύστε στην Paypal), όπως γράφει ο ίδιος στη σελίδα του στο LinkedIn. Ο Hagen ήταν συνιδρυτής της online χρηματιστηριακής TradeKing, η οποία αγοράστηκε από την Ally Invest.

Η τρέχουσα περιγραφή της εργασίας του περιγράφει τις προσπάθειες της PayPal να «διερευνήσει ευκαιρίες» στον τομέα των καταναλωτικών επενδύσεων.

Η κίνηση της PayPal έρχεται εν μέσω της αναγέννησης retail trading. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια νέοι μεμονωμένοι επενδυτές έχουν εισέλθει στην αγορά το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αντιστοιχώντας κατά προσέγγιση στο επίπεδο ρεκόρ του περασμένου έτους, σύμφωνα με εκτιμήσεις της JMP Securities. Ένας συνδυασμός παραγγελιών παραμονής στο σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κυβερνητικών ελέγχων τόνωσης και ιογενών γεγονότων όπως η άνοδος του GameStop τον Ιανουάριο έχουν προκαλέσει νέο ενδιαφέρον στο χρηματιστήριο.

Και η αυξημένη χρηματιστηριακή δραστηριότητα εξελίσσεται σε μια κερδοφόρα δραστηριότητα για τις εταιρείες που την προσφέρουν.

Η αντίπαλος της PayPal, Square προσφέρει τη δυνατότητα συναλλαγών σε μετοχές και crypto μέσω της εφαρμογής της Square Cash App.