Αγνώριστος μετά την απαγωγή: H πρώτη εμφάνιση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο εργοστάσιο του

Αγνώριστος μετά την απαγωγή: H πρώτη εμφάνιση του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο εργοστάσιο του

O Μιχάλης Λεμπιδάκης πήγε στο εργοστάσιο του (φωτογραφία).

Χαμογελαστός και εμφανώς αδυνατισμένος εμφανίστηκε σήμερα στην εταιρεία του, Πλαστικά Κρήτης, στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου ο Μιχάλης Λεμπιδάκης.

Στη θεά του επιχειρηματία όλοι όσοι τον αντίκριζαν ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Σύμφωνα με το neakriti.gr, ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την πιο δύσκολη φάση στην διάρκεια της 6μηνης ομηρειας του φαίνεται να απάντησε: «Με ζόρισε στο μυαλό…».

Στο μεταξύ στα “δίχτυα” της ΕΛ.ΑΣ έπεσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας και ο φερόμενος “εγκέφαλος” της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη. Παράλληλα συνελήφθησαν έπειτα από αιφνιδιαστικές επιχειρήσεις, άλλα τρία άτομα, τα οποία φέρονται να έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην απαγωγή του γνωστού επιχειρηματία.

Συνολικά οι συλληφθέντες ανέρχονται στους 12, ανάμεσα τους και ο “εγκέφαλος”, ο οποίος κατά το παρελθόν φέρεται να είχε παίξει περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, γνωρίζοντας κατά συνέπεια την τεχνογνωσία για να στήσει μια απαγωγή.

Από το πρωί είχε γίνει γνωστό πως στα χέρια των Αστυνομικών Αρχών βρίσκεται κι ένα ανήλικο κορίτσι, κόρη ενός εκ των συλληφθέντων δραστών.

Σύμφωνα με το newsit.gr, oι Αστυνομικοί της Διεύθυνσης τις Μεγαλονήσου, μαζί με τους Αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής που έπαιξαν συμβουλευτικό ρόλο λόγο της εμπειρίας τους, είχαν εντοπίσει εδώ κι ένα μήνα σχεδόν την ανήλικη και είχαν καταλάβει πως με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είχε παίξει ρόλο την απαγωγή.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες, οι αστυνομικοί έψαχναν σπιθαμή προς σπιθαμή τα καταστήματα που πωλούσαν κάρτες για κινητά τηλέφωνα, αλλά και μεταχειρισμένες απλές συσκευές κινητών, καθώς οι απαγωγείς επικοινωνούσαν με την οικογένεια Λεμπιδάκη με καρτοκινητά, τα οποία μετά από κάθε επικοινωνία τα πετούσαν.

Μοιραία λοιπόν κατέληξαν στο πρόσωπο της ανήλικης, καθώς κάθε εβδομάδα πάντα από διαφορετικά καταστήματα, αγόραζε κάρτες κινητής, αλλά φτηνές μεταχειρισμένες συσκευές.

Οι πρώτες του δηλώσεις

Όταν ρώτησαν τον επιχειρηματία σήμερα τι τον κούρασε περισσότερο, ο ίδιος ανέφερε: «Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό». «Νιώθω περισσότερη δύναμη τώρα που είμαι εδώ» ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αστυνομία που τον ελευθέρωσε από την ομηρία των έξι μηνών. «Ευχαριστώ πολύ την αστυνομία, που ξέρω ότι έδρασε με μεθοδικότητα και κάτω από άκρα μυστικότητα. Έζησα έξι εφιαλτικούς μήνες», είπε ο επιχειρηματίας.

«Αισθάνομαι πάρα πολύ όμορφα, είμαι απόλυτα υγιής, ψυχικά και σωματικά. Σήμερα το πρωί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να έρθω να βρεθώ με τους συνεργάτες μου. Για εμένα που ξέρω εκ των έσω είναι ένα θαύμα αυτό που πέτυχα. Ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ», είπε ο επιχειρηματίας.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για το πώς ήταν για τον ίδιο οι έξι μήνες ομηρίας, ο κ. Λεμπιδάκης απάντησε: «Ήταν βασανιστικοί, κυρίως για το μυαλό…».

Ρωτήθηκε και για την αστυνομία και τόνισε πως εκείνος που ξέρει και έζησε από μέσα την εικόνα της αστυνομικής επιχείρησης ξέρει με πόσο επαγγελματικό τρόπο και ευσυνειδησία έδρασαν οι αστυνομικοί και τους ευχαρίστησε για αυτό. «Αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, ευτυχισμένος. Είναι σαν να ξαναγεννιέμαι. Δεν φοβήθηκα για τη ζωή μου», δήλωσε μπροστά στις κάμερες.