H Ryanair «πετάει» στα κέρδη

H Ryanair «πετάει» στα κέρδη

Η αεροπορική εταιρεία εκτιμάει άνοδο 32% στα καθαρά της κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2014.

Άνοδο 15% στα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου ανακοίνωσε η Ryanair Holdings και αναβάθμισε δεύτερη φορά το guidance της κερδοφορίας για το σύνολο του έτους, με οδηγό τις ισχυρές προβλέψεις για τις κρατήσεις την ώρα που η ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους ετοιμάζεται να κάνει αλλαγές για να κερδίσει όσους κάνουν επαγγελματικά ταξίδια.

Τα μετά φόρων κέρδη του β΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 598,2 εκατ. ευρώ καθώς οι πωλήσεις ενισχύθηκαν 6,75% στα 2 δισ. ευρώ, ανέφερε η διοίκηση.

Αυτά τα αποτελέσματα ενισχύουν την αισιοδοξία στη Ryanair σχετικά με τη πορεία της εταιρείας και αναθεωρούν προς τα πάνω τις εκτιμήσεις τους για τα οικονομικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα η εταιρεία προβλέπει αύξηση 32% στα καθαρά της κέρδη για το α’ εξάμηνο του 2014, στα 795 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με το BBC.

H low cost αεροπορική εκτιμά ότι τα συνολικά της κέρδη για το έτος θα διαμορφωθούν λίγο πιο χαμηλά, στα 750 -770 εκατ. ευρώ, αλλά πιο υψηλά σε σχέση με την αρχική πρόβλεψη για 650 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των επιβατών αυξήθηκε κατά 4% το πρώτο εξάμηνο και η Ryanair αναμένει αύξηση 16% για το υπόλοιπο του έτους.

Ο CEO της εταιρείας, Μάικλ Ο’Λίρι, εκτιμά ότι πίσω από την αύξηση των κερδών βρίσκεται η καλύτερη εξυπηρέτηση πλέον των πελατών της εταιρείας.

Η Ryanair υπέγραψε πρόσφατα συμφωνία για να αγοράσει επιπλέον 200 αεροσκάφη της Boeing με περισσότερες θέσεις και μεγαλύτερη άνεση για τους επιβάτες της.

«Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι το μοντέλο μας δουλεύει, αλλά πρέπει να γίνουν ακόμα» αναφέρει η Ryanair σε ανακοίνωση της.