H Samsung «εκτοξεύει» τις ταχύτητες Wi-Fi

H Samsung «εκτοξεύει» τις ταχύτητες Wi-Fi

Συσκευές που θα μεταφέρουν αρχεία 1 Gb σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα θα παρουσιάσει εντός του 2015 η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Τον τρόπο να πενταπλασιάσει τον χρόνο με τον οποίο «ταξιδεύουν» τα δεδομένα μέσω wi-fi ανακοίνωσε πως βρήκε η Samsung.

Σύμφωνα με τη νοτιοκορεατική εταιρεία, οι μηχανικοί της κατάφεραν να ξεπεράσουν δύο σημαντικά τεχνολογικά εμπόδιο που καθιστούσαν απαγορευτική τη μεταφορά δεδομένων με ταχύτητα άνω του ορίου των 4,6Gbps.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Πως εάν η τεχνολογία καταφέρει να αποδώσει, η Samsung θα έχει καταστήσει δυνατή τη μεταφορά ενός αρχείου 1 Gb σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

Στη σύντομη ανακοίνωσή της η Samsung αναφέρει πως οι μηχανικοί της εργάζονταν πάνω σε ένα wi-fi που λειτουργούσε σε συχνότητα 60GHz. Τα συστήματα wi-fi που χρησιμοποιούμε σήμερα βρίσκονται στη συχνότητα των 2,4 και 5 GHz, και κάποια μπορούν να λειτουργούν σε ταχύτητες άνω του 1 Gb το δευτερόλεπτο.

Η Samsung ανέφερε πως κατάφερε να περιορίσει τον όγκο των παρεμβάσεων κατά τη μεταφορά data σε διαφορετικά κανάλια, η οποία προκύπτει συνήθως όταν πολλές συσκευές βρίσκονται συνδεδεμένες σε έναν κόμβο wi-fi ή ένα hotspot.

Επιπλέον, βελτιώσεις στην κεραία επιτρέπουν στο σήμα να «ταξιδεύει» πιο μακρυά και να μη χάνεται εύκολα. Οι βελτιώσεις αυτές σημαίνουν πως τα δεδομένα θα μπορούνα να ταξιδεύουν με ταχύτητα 575 MBps (4,6 Gbps).

Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό δεν πρόκειται βέβαια να περάσει άμεσα στους καταναλωτές, καθώς οι τεχνικοί θα χρειαστούν χρόνο για αν ενσωματώσουν την τεχνολογία σε gadgets.

Οι πρώτες συσκευές που θα χρησιμοποιούν το στάνταρντ wi-fi των 60GHz αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους εντός του 2015. Η Samsung δήλωσε πως σκοπεύει να εντάξει την τεχνολογία σε τηλεοράσεις, ιατρικές συσκευές, τηλέφωνα και «έξυπνες» οικιακές συσκευές.