H στρατηγική της Apple πίσω από τα iPhone 8 και iPhone X

H στρατηγική της Apple πίσω από τα iPhone 8 και iPhone X

Η εταιρεία μπαίνει για τα καλά στον χώρο της επαυξημένης πραγματικότητας.

του Τζόναθαν Βάνιαν

Τα νέα iPhone 8, iPhone 8 Plus και iPhone X της Apple στόχο έχουν να φέρουν τις τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας στις …μάζες.

Ο τεχνολογικός γίγαντας παρουσίασε χθες τρία νέα smartphone και τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας καυχήθηκαν ότι αυτές οι συσκευές είναι ο καλύτερος τρόπος για τη διάδραση των χρηστών με εφαρμογές επαυξημένης πραγματικότητας.

Με την επαυξημένη πραγματικότητα, οι άνθρωποι μπορούν να βλέπουν ψηφιακές εικόνες ενσωματωμένες μέσα στον φυσικό κόσμο, χρησιμοποιώντας απλώς τα smartphone και τις κάμερές τους.

Η τεχνολογία αυτή συνδέεται άμεσα με την εικονική πραγματικότητα, όπου οι χρήστες φορούν συσκευές όπως το Oculus Rift της Facebook που τους μεταφέρουν σε περιβάλλοντα τα οποία είναι εντελώς ψηφιακά.

Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Apple, Phil Schiller, περιέγραψε τις διάφορες τεχνολογίες που στόχο έχουν να κάνουν τα νέα iPhone καλύτερους φορείς αναπαραγωγής γραφικών επαυξημένης πραγματικότητας σε σχέση με άλλες ανταγωνιστικές συσκευές.

Για παράδειγμα, τα νέα iPhone ενσωματώνουν νέους αισθητήρες (γυροσκόπια και επιταχυντόμετρα) που συμβάλλουν στον πιο ρεαλιστικό προσανατολισμό των ψηφιακών εικόνων μέσα στον φυσικό κόσμο.

Επιπλέον, ο Schiller τόνισε ότι οι κάμερες των νέων iPhone είναι ειδικά «καλιμπραρισμένες για επαυξημένη πραγματικότητα», κάτι που προφανώς θα βοηθά με την πιστότερη τοποθέτηση των ψηφιακών γραφικών εντός του πραγματικού περιβάλλοντος.

Επίσης, όπως εξήγησε ο ίδιος, τα νέα υπολογιστικά τσιπ A11 των smartphone είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να βελτιώνουν την απόδοση των εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας.

Τα στελέχη της Apple επί σκηνής έκαναν επίδειξη της χρήσης εφαρμογών επαυξημένης πραγματικότητας από τα νέα τηλέφωνα. Για παράδειγμα, έδειξαν πώς μια εφαρμογή κατασκευασμένη από τη Major League Baseball επιτρέπει στους θεατές που βρίσκονται σε ένα γήπεδο μπέιζμπολ και παρακολουθούν ζωντανά ένα παιχνίδι να βλέπουν τα στατιστικά κάθε αθλητή καθώς εστιάζουν σ’ αυτόν με την τηλεφωνική συσκευή τους.