H Τουρκία στοχοποιεί τον Μακρόν: «Αντί να εμπλέκεται με άλλες χώρες, ας κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία»

H Τουρκία στοχοποιεί τον Μακρόν: «Αντί να εμπλέκεται με άλλες χώρες, ας κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία»
epa08210773 French President Emmanuel Macron attends the national conference on Handicap help at the Elysee Palace in Paris, France, 11 February 2020. EPA/GONZALO FUENTES / POOL MAXPPP OUT Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βαρείς χαρακτηρισμούς εναντίον του Εμανουέλ Μακρόν χρησιμοποίησε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απαντώντας στα σχόλια του Γάλλου προέδρου για τη στήριξη της Άγκυρας στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Για την ακρίβεια, είπε :«Η Τουρκία προσπαθεί να επιστρέψει στο παρελθόν της και να γίνει αποικιοκρατική χώρα. Έχει κολλήσει ο εγκέφαλός της. Ο Μακρόν παίζει ένα επικίνδυνο παιχνίδι στη Λιβύη. Οι Γάλλοι το 2011 βομβάρδισαν τη Λιβύη και σηκώθηκαν και έφυγαν. Τώρα υποστηρίζουν τον πραξικοπηματία Χαφτάρ. Ο Μακρόν αντί να μπλέκεται σε άλλες χώρες ας προσπαθήσει να κυβερνήσει σωστά τη Γαλλία».

Σημειώνεται ότι ο Εμανουέλ Μακρόν είχε κάνει λόγο στις δηλώσεις του για «επικίνδυνο παιχνίδι» της Τουρκίας στη Λιβύη, το οποίο αντίκειται σε όλα όσα έχουν διεθνώς συμφωνηθεί.

«Είχα ήδη την ευκαιρία να πω πολύ καθαρά στον Πρόεδρο Ερντογάν ότι θεωρώ πως η Τουρκία παίζει ένα επικίνδυνο παιγνίδι στη Λιβύη που αντιβαίνει σε όλες τις δεσμεύσεις της στη διάσκεψη του Βερολίνου», τόνισε ο Γάλλος Πρόεδρος, αναφερόμενος στην διάσκεψη που έγινε νωρίτερα φέτος για την ειρηνευτική διαδικασία για τη Λιβύη.

Πρόσθεσε, επίσης: «Δεν θα ανεχτούμε τον ρόλο που παίζει η Τουρκία στη Λιβύη», είπε επίσης καταδικάζοντας παράλληλα και τον ρόλο Ρώσων μισθοφόρων στην βορειοαφρικανική χώρα.