H Βελκουλέσκου στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα (φωτό)

H Βελκουλέσκου στο αεροπλάνο της επιστροφής για Αθήνα (φωτό)

Οι θεσμοί επιστρέφουν και η επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ έχει άγριες διαθέσεις.

Στην Αθήνα καταφθάνουν σήμερα οι εκπρόσωποι των θεσμών ώστε να αρχίσει η αξιολόγηση και να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου.

Τα μέτωπα πολλά και τα μέτρα που πρέπει να πάρει η Αθήνα επίσης. Και επειδή θεσμούς ακούγαμε…αλλά δεν βλέπαμε, η παραπάνω φωτογραφία δείχνει την Ντέλια Βελκουλέσκου που μπήκε στο αεροπλάνο για Αθήνα.

Να θυμίσουμε ότι το ΔΝΤ κρατάει την πιο σκληρή στάση για τις μειώσεις στις συντάξεις, για το δημοσιονομικό κενό και τα κόκκινα δάνεια.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ συνταξιδεύει μάλιστα με τους Έλληνες δημοσιογράφους που επιστρέφουν από τις Βρυξέλλες μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup στην οποία μετείχαν και ο διευθυντής Ευρώπης του ΔΝΤ Πολ Τόμσεν και η υπεύθυνη του Ταμείου για την Ελλάδα Ντάλια Βελκουλέσκου ξεκλείδωσε, όπως αναμενόταν, την επιστροφή του κουαρτέτου στην Αθήνα σήμερα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπήρξε συμφωνία των δανειστών στην ατζέντα των μεταρρυθμίσεων που θα ζητηθούν άμεσα από την ελληνική κυβέρνηση. Στο δημοσιονομικό κενό όμως, ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πόσα μέτρα θα απαιτηθούν για να επιτευχθεί ο αμετάκλητος στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018.