HSBC: Σταθερή στέγη σημαίνει σιγουριά

HSBC: Σταθερή στέγη σημαίνει σιγουριά
Η διαδικασία της εκταμίευσης του στεγαστικού δανείου στην HSBC είναι πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ.

Σε ένα τόσο δυναμικό περιβάλλον, όσο αυτό που ζούμε σήμερα, οι σταθερές αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη αξία. Το σπίτι μας γίνεται η σταθερά μας που, όμως, διαρκώς αλλάζει: από χώρος ξεκούρασης γίνεται χώρος εργασίας και από όνειρο ζωής γίνεται επενδυτική ευκαιρία. Πράγματι, τα τελευταία χρόνια, ο τουρισμός στην Ελλάδα «καλπάζει», επιδρώντας διπλά στη στεγαστική αγορά: για όσους έχουν ιδιόκτητο σπίτι, είναι μια ευκαιρία να κερδίσουν σταθερό εισόδημα μέσω της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Όσοι, όμως, μισθώνουν την κατοικία τους αντιμετωπίζουν την απειλή το σπίτι τους να χρησιμοποιηθεί για εμπορικούς σκοπούς.

Σημαντικές επενδύσεις που γίνονται τα τελευταία χρόνια στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, όπως το Φαληρικό Δέλτα, η Μαρίνα Αλίμου και η ανάπλαση της παραλίας της Γλυφάδας, αλλά και η νέα γραμμή 4 του μετρό και τα ενεργειακά projects στη Βόρεια Ελλάδα, έχουν δώσει νέα πνοή στην εγχώρια αγορά ακινήτων. Ταυτόχρονα, βέβαια, αυξάνονται και τα ενοίκια -τα οποία έχουν καταγράψει άνοδο έως και 30% από το 2017 σε περιοχές υψηλής ζήτησης, όπως το κέντρο της Αθήνας. Σε αυτές τις συνθήκες, η αγορά κατοικίας μοιάζει ως η μόνη λύση -ιδίως τώρα που τα επιτόκια βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Δεν είναι τυχαίο που η ζήτηση για στεγαστικά δάνεια τους τελευταίους μήνες έχει ξεπεράσει το 50% και αναμένεται να αγγίξει ακόμη και το 100% σε ετήσια βάση. Σύμφωνα με στοιχεία του τραπεζικού κλάδου, εγκρίνονται 7 στις 10 αιτήσεις στεγαστικών δανείων, με το ποσό του δανείου να κυμαίνεται μεταξύ 70-90.000 ευρώ και τη διάρκεια να φτάνει τα 20 έτη κατά μέσο όρο.

Η HSBC έρχεται στα… μέτρα σου

Αυτό που ξέραμε είναι ότι η HSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στεγαστικών δανείων παγκοσμίως με 79 δισ. δολάρια εκταμιεύσεις το 2020 και πρωταγωνίστρια της στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα πριν την πρόσφατη οικονομική κρίση. Αυτό που δεν ξέραμε, είναι ότι επιστρέφει δυναμικά με ένα ανανεωμένο προϊόν «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα μας, στις σύγχρονες ανάγκες μας. Πρόκειται για το Στεγαστικό Δάνειο με προσημείωση και Κυμαινόμενο Επιτόκιο, το οποίο παρέχει χρηματοδότηση έως το 80% της αξίας του ακινήτου και έχει διάρκεια έως 30 χρόνια, ώστε όλοι οι καταναλωτές να μπορούν κατά το δυνατό να προσαρμόσουν τους όρους της χρηματοδότησης για να ταιριάζουν στον δικό τους ορίζοντα και το δικό τους εισόδημα. Ανάλογα με το ακίνητο, την πιστοληπτική ικανότητα του πελάτη και τον σκοπό του δανείου (πρώτη/εξοχική κατοικία, επενδυτικό ακίνητο, ανακαίνιση κ.λπ.), οι όροι του στεγαστικού δανείου προσαρμόζονται στις ανάγκες του.

Γιατί κυμαινόμενο επιτόκιο;

Με τα επιτόκια να βρίσκονται σήμερα στα χαμηλότερα επίπεδα της δεκαετίας, η επιλογή στεγαστικού δανείου με κυμαινόμενο επιτόκιο έχει σημαντικά πλεονεκτήματα, καθώς ο πελάτης απολαμβάνει χαμηλότερο κόστος χρήματος και ευελιξία σε ένα μεταβαλλόμενο τοπίο. Οι δανειολήπτες έχουν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή τρέχουσα εμπειρία και να καταβάλλουν τη μικρότερη δυνατή μηνιαία δόση. Η HSBC προσφέρει περιθώριο επιτοκίου που ξεκινά από 2,5% (πλέον  Ν.128), ενώ εγγυάται μηδενικά έξοδα εξυπηρέτησης δανείου.

H ΗSBC είναι ένας από τους μεγαλύτερους παρόχους στεγαστικών δανείων παγκοσμίως, με 79 δισ. δολάρια εκταμιεύσεις το 2020 και πρωταγωνίστρια της στεγαστικής πίστης στην Ελλάδα πριν την πρόσφατη οικονομική κρίση.

Πώς με βοηθά η HSBC να αγοράσω σπίτι;

Η διαδικασία της εκταμίευσης του στεγαστικού δανείου στην HSBC είναι πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ. Παρότι ο χρόνος έγκρισης εξαρτάται από την ετοιμότητα των δικαιολογητικών και την απόκριση του πελάτη, συνήθως χρειάζονται 2-3 μήνες για την εκταμίευση του στεγαστικού. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η HSBC βρίσκεται δίπλα και στους πιο απαιτητικούς πελάτες και αποτελεί την ιδανική λύση για όσους αναζητούν ακίνητο σε περιζήτητες περιοχές χάρη στην πολύτιμη εμπειρία που διαθέτει στη στεγαστική πίστη.

Παράδειγμα για δάνειο ύψους 100.000 ευρώ:

To ΣΕΠΠΕ για στεγαστικό δάνειο ανέρχεται σε 3.34% για ποσό δανείου ύψους ΕΥΡΩ 100,000.00 και διάρκεια 30 έτη με το εκάστοτε επιτόκιο Εuribor 1 Μηνός (οριζόμενο στο 0% την 17/12/2021), όπως αυτό ανακοινώνεται, πλέον περιθωρίου 2.50%, πλέον εισφοράς Ν.128/1975 σήμερα 0,12%, κόστος Νομικού Ελέγχου 97.96 ευρώ και κόστος Τεχνικού Ελέγχου 161.20 ευρώ, έξοδα παράστασης δικηγόρου για εγγραφή προσημείωσης 298.84 ευρώ, ασφάλεια του προσημειούμενου ακινήτου για κινδύνους πυρός/σεισμού 0,2085%, έκδοση κτηματολογικών και κτηματογραφικών αποσπασμάτων 15 ευρώ πλέον ΦΠΑ 24%, έξοδα εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, διαγραμμάτων, έκδοση πιστοποιητικών από Υποθηκοφυλακείο, Κτηματολογικό Γραφείο, Γραφείο Κτηματογράφησης και εν γένει κάθε έξοδο, δαπάνη ή/και αμοιβή τρίτου που απαιτείται για την καταχώριση του εμπραγμάτου βάρους στο οικείο Υποθηκοφυλακείο ή/και Κτηματολογικό Γραφείο ανερχόμενα σήμερα σε 7,610.00 ευρώ. Συνεπώς για κεφάλαιο 100,000.00 ευρώ το ποσό καταβολής ανέρχεται σε 152,665.33 ευρώ και δόση 401.39 ευρώ.