Huang (CEO Nvidia): Με την τεχνητή νοημοσύνη, καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής

Huang (CEO Nvidia): Με την τεχνητή νοημοσύνη, καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής
Nvidia CEO Jensen Huang speaks during a press conference at The MGM during CES 2018 in Las Vegas on January 7, 2018. (Photo by MANDEL NGAN / AFP) Photo: AFP
Έρχεται «νέα εποχή για τους υπολογιστές» 

Σε μια «νέα εποχή για τους υπολογιστές» εισέρχεται ο κόσμος, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Nvidia Jensen Huang.

Όπως ανέφερε στη συζήτηση που ακολούθησε μετά τη δημοσίευση των αστρικών κερδών της Nvidia και το επακόλουθο ράλι στις μετοχές της, πλέον καθένας μπορεί να γίνει προγραμματιστής, απλά μιλώντας στον υπολογιστή. Δεν θα χρειάζεται πλέον οι προγραμματιστές να γράφουν γραμμές κώδικα, μόνο για να εμφανίζει το τρομερό «fail to compile» λόγω του ερωτηματικού που λείπει.

Πώς θα γίνει αυτό; Με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, είπε ο Huang κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο φόρουμ Computex στην Ταϊβάν.

Ειδικότερα, στην πρώτη δημόσια ομιλία του μετά την πανδημία, ο Huang παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα υπερυπολογιστή με τεχνητή νοημοσύνη που ονομάζεται DGX GH200, με στόχο τη δημιουργία μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημειώνεται πως η γενετική τεχνητή νοημοσύνη (Generative AI) είναι ένας τύπος νοημοσύνης που μπορεί να παράγει διάφορους τύπους περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων κειμένου, εικόνων, ήχου και συνθετικών δεδομένων.

«Αυτός ο υπολογιστής δεν ενδιαφέρεται για το πώς θα τον προγραμματίσετε, θα προσπαθήσει να καταλάβει τι εννοείτε, επειδή έχει αυτή την απίστευτη μεγάλη ικανότητα που προσφέρει το γλωσσικό μοντέλο. Και έτσι το εμπόδιο του προγραμματισμού γίνεται απίστευτα χαμηλό», επεσήμανε ο Huang.

«Κλείσαμε το ψηφιακό χάσμα. Όλοι είναι προγραμματιστές. Τώρα, πρέπει απλώς να πείτε κάτι στον υπολογιστή».

Η Nvidia λέει ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι «η πιο σημαντική υπολογιστική πλατφόρμα της γενιάς μας», καθώς άτομα και εταιρείες κινούνται προς τη δημιουργία νέων εφαρμογών χρησιμοποιώντας την Generative AI ως μοχλό.

Οι art directors θα μπορούν να δημιουργούν εικόνες με μια απλή προτροπή, ενώ οι προγραμματιστές θα επιταχύνουν την ανάπτυξη εφαρμογών και τις προσπάθειες εντοπισμού σφαλμάτων, είπε η εταιρεία. Ακόμη και οι αρχιτέκτονες θα μπορούν να δημιουργήσουν τρισδιάστατα μοντέλα από δισδιάστατες κατόψεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα που δεν ήταν δυνατά πριν», είπε ο Huang, προσθέτοντας ότι «η τεχνητή νοημοσύνη σίγουρα πληροί τις προϋποθέσεις».  Εξήγησε δε ότι αυτή η εποχή των υπολογιστών είναι «ιδιαίτερη από πολλές απόψεις».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia είπε ότι η γενετική τεχνητή νοημοσύνη είναι σε θέση να κατανοεί πληροφορίες άλλες από το κείμενο και τους αριθμούς. 

«Μπορεί πλέον να κατανοήσει την πολυτροπικότητα του λόγου για τον οποίο αυτή η υπολογιστική επανάσταση μπορεί να επηρεάσει κάθε κλάδο», πρόσθεσε.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μοντέλα ανάπτυξης εφαρμογών υπολογιστών, τα οποία απαιτούν νέες εφαρμογές και νέο υλικό για να φιλοξενήσουν εξελίξεις όπως το A.I., ο Huang είπε το Generative A.I. δεν θα μπορεί μόνο να επηρεάσει νέες εφαρμογές, αλλά θα βελτιώσει και τις παλιές.

«Κάθε εφαρμογή που υπάρχει θα είναι καλύτερη λόγω A.I… Μπορεί να πετύχει με παλιές εφαρμογές. Και θα έχει νέες εφαρμογές. Ο ρυθμός προόδου, επειδή είναι τόσο εύκολος στη χρήση, είναι ο λόγος για τον οποίο αναπτύσσεται τόσο γρήγορα».