Πώς μπορούν οι εταιρίες να προετοιμαστούν για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη;

Πώς μπορούν οι εταιρίες να προετοιμαστούν για τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη;
Photo: pixabay.com
Η πρόοδος και η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης συμβαίνουν με εκθετικό ρυθμό – ορισμένοι υποστηρίζουν πολύ γρήγορα.

Ενώ αυτή η εκθετική ανάπτυξη έχει ανανεώσει την εστίαση στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ακαδημαϊκοί, επιστήμονες, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, νομικοί και άλλοι δραστηριοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό αναφορικά με την ηθική και νόμιμη χρήση και ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον χώρο εργασίας, όπου οι υπάρχουσες εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης σε ζητήματα που αφορούν το εργατικό προσωπικό είναι άφθονες (π.χ. απόκτηση ταλέντων, διοικητικά καθήκοντα, εκπαίδευση εργαζομένων).

Σε αυτή τη νέα φάση της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης, οι βασικές αρχές γύρω από την υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης – όπως η διακυβέρνηση, η λογοδοσία και η διαφάνεια – είναι πιο σημαντικές από ποτέ, όπως και οι ανησυχίες για τις συνέπειες της κακής ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης.

Για παράδειγμα, οι αλγόριθμοι που δεν έχουν ελεγχθεί μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα μεροληπτικά αποτελέσματα, διαιωνίζοντας τις ανισότητες και περιορίζοντας την πρόοδο της ποικιλομορφίας του εργατικού δυναμικού. Το απόρρητο των δεδομένων και οι παραβιάσεις είναι ακόμα μια ανησυχία, που εμφανίζεται εύκολα λόγω της μη ανώνυμης διαχείρισης και συλλογής δεδομένων των εργαζομένων.

Η γενετική τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει το παράδειγμα και οι κίνδυνοι γύρω από συγκεκριμένες περιπτώσεις χρήσης θα συνεχίσουν να προκύπτουν. Οι εταιρείες θα πρέπει να απομακρύνουν τις τρέχουσες προσεγγίσεις από τις αδιέξοδες προσπάθειες και να συγκεντρώσουν διακριτές λειτουργίες κάτω από την ομπρέλα ενός ισχυρού πλαισίου διακυβέρνησης.

Ενώ πολλοί οργανισμοί βασίζονται σε επιστήμονες δεδομένων για να πρωτοστατήσουν σε πρωτοβουλίες τεχνητής νοημοσύνης, όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των νομικών, των ανώτερων διοικήσεων των επιχειρήσεων, των διοικητικών συμβουλίων, κ.λπ., πρέπει να συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Πολλοί οργανισμοί είναι απροετοίμαστοι για την τεχνητή νοημοσύνη και υποτιμούν τους κινδύνους, καθιστώντας επικίνδυνη την προθυμία τους να αναπτύξουν αυτήν την τεχνολογία χωρίς τα κατάλληλα προστατευτικά μέσα.

Ο κίνδυνος για εταιρείες χωρίς δομές διακυβέρνησης τεχνητής νοημοσύνης και με έλλειψη επίβλεψης από βασικά ενδιαφερόμενα μέρη – ή για εταιρείες που βασίζονται σε εργαλεία τρίτων – είναι η χρήση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης με τρόπο που δημιουργεί οργανωτική νομική ευθύνη (π.χ. καταγγελίες για διακρίσεις).

Ευτυχώς, με τη δημιουργία ισχυρών δομών διακυβέρνησης και εποπτείας, οι οργανισμοί μπορούν να αντέξουν αυτούς τους τεχνολογικούς κινδύνους ανεξάρτητα από το σε ποιο στάδιο βρίσκονται στην υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης.

Διαβάστε περισσότερα για την Τεχνητή Νοημοσύνη:

Fortune Greece CEO Initiative Masterclass: Η εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης είναι εδώ

Αυτή είναι η απάντηση της Google στο ChatGPT…και θα κάνει θόρυβο

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θέτει σε κίνδυνο την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων

Delphi Economic Forum: Πώς το Generative AI αλλάζει την παραγωγική διαδικασία στη βιομηχανία