Η Huawei ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Η Huawei ενδιαφέρεται για επενδύσεις στην Ελλάδα

Συνάντηση του Ν. Μηταράκη με στελέχη της  - Ποιος είναι ο κινέζικος «κολοσσός» των τηλεπικοινωνιών.

Με τον Αντιπρόεδρο της Huawei Κεντρικής και Νότιας Ευρώπης Jeffrey Zhou Jun και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Huawei Technologies SA Tonny Bao θα συναντηθεί σήμερα το απόγευμα στις 17:00 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης στο υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας (Νίκης 5-7).

Η Huawei, τα επόμενα χρόνια θα εγκαταστήσει στην Ελλάδα διαμετακομιστικό κόμβο για προϊόντα της και ένα κέντρο έρευνας και καινοτομίας σε συνεργασία με κορυφαία ελληνικά ερευνητικά κέντρα και ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες. Επιπλέον, η Huawei είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί με ελληνικά πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα και να παράσχει εκπαίδευση και θέσεις πρακτικής άσκησης σε φοιτητές και νέους πτυχιούχους. Αυτό αναφέρεται στις συμφωνίες που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, επί κινεζικού εδάφους κατά την πρόσφατη επίσκεψη Σαμαρά και της πολυπληθούς κυβερνητικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Διαβάστε επίσης: Κινεζικός «Μεγάλος Αδελφός» φοβίζει τις ΗΠΑ

Η Κινεζική πολυεθνική στη δικτύωση και το τηλεπικοινωνιακό υλικό, Huawei Technologies Co. Ltd. με έδρα την Σενζεν στην επαρχία Γκουάνγκντονγκ, είναι η μεγαλύτερη στο είδος της στον κόσμο.  Απασχολεί περίπου 140.000 υπαλλήλους, τα προϊόντα της πωλούνται σε 140 χώρες, ενώ συνεργάζεται με 45 από τις μεγαλύτερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο.

Έχει ιδρύσει 20 ερευνητικά ινστιτούτα σε χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Σουηδία, η Ινδία, η Ρωσία και παρουσιάζει κέρδη άνω των 3,7 δισ. δολαρίων.

Διαβάστε σχετικά:  Ποιος φοβάται την Huawei;