Η Adele κλείνει τη «πόρτα» σε Spotify και Apple Music

Η Adele κλείνει τη «πόρτα» σε Spotify και Apple Music

Ο νέος δίσκος της τραγουδίστριας δε θα υπάρξει στις πλατφόρμες ψηφιακής μουσικής.

H Adele είναι απ’ τους λίγους A-list καλλιτέχνες που μπορούν να βγάλουν ακόμα και περισσότερα χρήματα αποκλείοντας δικτυακούς τόπους όπως το Spotify και το Apple Music.

«Η Adele είναι ένα περίεργο φαινόμενο. Ακόμα κι αν αποφάσιζε να κυκλοφορήσει το άλμπουμ της σε κασέτες , θα εξακολουθούσε να είναι ο μεγαλύτερος δίσκος της χρονιάς », δήλωσε άτομο από τη βιομηχανία της μουσικής.

Η εταιρεία παραγωγής ξεκαθάρισε στα στελέχη των υπηρεσιών streaming ότι ο νέος δίσκος της Adele «25» θα μείνει μακριά από τις υπηρεσίες τύπου Spotify επ ‘αόριστον, κάτι που θα μπορούσε να αλλάξει τους επόμενους μήνες.

Η δήλωση του Spotify ήταν αισιόδοξη:

«Αγαπάμε και σεβόμαστε την Adele , όπως κάνουν και τα 24 εκατομμύρια θαυμαστές της στην υπηρεσία του Spotify. Ελπίζουμε ότι θα δώσει σε αυτούς τους θαυμαστές της την ευκαιρία να απολαύσουν το “25 “ στο Spotify , παράλληλα με το “19 “ και το “21” πολύ σύντομα».

Το άλμπουμ, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την Παρασκευή, θα παραβιαστεί και δημοσιευτεί παράνομα σε ιστοσελίδες όπως το YouTube, αλλά η εταιρεία της έχει ένα επιθετικό σχέδιο για την καταπολέμηση των προσπαθειών εκείνων που θέλουν να κλέψουν ψηφιακά τα τραγούδια, είπε η ίδια πηγή της βιομηχανίας.

Οι προηγούμενοι δίσκοι «19» και «21» είναι διαθέσιμοι σε ορισμένες υπηρεσίες streaming και η απόφαση για τον καινούργιο δίσκο με τίτλο «25 » δεν θα επηρεάσει αυτά τα δεδομένα.

Το πρώτο της single απ’ τον δίσκο, το «Hello», έγινε το πρώτο τραγούδι που έκανε περισσότερα από ένα εκατομμύριο downloads στις ΗΠΑ σε μια εβδομάδα, θα παραμείνει επίσης online – προωθώντας το άλμπουμ. Επίσης, οι χρήστες του Spotify έχουν «στριμάρει» πάνω από 156 εκατ. φορές το τραγούδι ξεπερνώντας το «Rolling In The Deep».