Η Adidas αποχωρεί από το ΝΒΑ

Η Adidas αποχωρεί από το ΝΒΑ

Η γερμανική εταιρεία επανασχεδιάζει την πολιτική της για την επανάκτηση της αμερικανικής αγοράς.

Η Adidas ανακοίνωσε πως δεν σκοπεύει να ανανεώσει το συμβόλαιο της ως επίσημος προμηθευτής ένδυσης του NBA μετά την ολοκλήρωσή του, στο τέλος της σεζόν 2016-17.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικής ένδυσης ξεκίνησε τη συνεργασία της με τον κόσμο του NBA το 2006. Σύμφωνα με δημοσιεύματα της περιόδου, η τιμή για την δεκαετή συμφωνία με το εθνικό επαγγελματικό πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης των ΗΠΑ έφτανε τα 400 εκατομμύρια δολάρια.

«Αποφασίσαμε να μην ανανεώσουμε τη συνεργασία μας ως επίσημος προμηθευτής εμφανίσεων του ΝΒΑ, μετά την ολοκλήρωση του τρέχοντος συμβολαίου που ολοκληρώνεται τη σεζόν 2016-17», ανέφερε η ανακοίνωση της Adidas.

Η κίνηση αυτή έρχεται λίγα χρόνια μετά την αποτυχία της  θυγατρικής της γερμανικής εταιρείας, Reebok, να επιτύχει αποκλειστική συμφωνία με την ομοσπονδία Αμερικανικού Ποδοσφαίρου. Με τη Nike να κυριαρχεί πια στο πρωτάθλημα του NFL, η αγορά εκτιμά πως η Adidas σημειώνει ετήσιες απώλειες που κυμαίνονται μεταξύ των 200 και 250 εκατομμυρίων δολαρίων στις ΗΠΑ.

Το 2014 η γερμανική εταιρεία βρέθηκε στην τρίτη θέση των πωλήσεων αθλητικών ειδών ένδυσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, πίσω από την Nike και την Under Armour, με τους αναλυτές να θεωρούν πως το στυλ της εταιρείας δεν βρίσκει μεγάλη απήχηση στη χώρα, σε σχέση με τους ανταγωνιστές της.

Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση, η ευρωπαϊκή εταιρεία προχώρησε στην ίδρυση νέων γραφείων στο Όρεγκον, ενώ ετοιμάζεται να αναπτύξει νέες καμπάνιες προώθησης των προϊόντων της, επικεντρωμένες περισσότερο στο αμερικανικό κοινό.

Παρά την αποχώρηση από το ΝΒΑ, το μπάσκετ παραμένει ως ένα από τα κύρια πεδία ενδιαφέροντος της Adidas. Όπως ανέφερε στο αμερικανικό Fortune ο Μαρκ Κινγκ, ο νέος πρόεδρος της Adidas North America, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στον σχεδιασμό και τη διαφήμιση, στοχεύοντας σε ένα μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, με το μπάσκετ να αποτελεί μια από τις κύριες κατηγορίες της νέας της προσπάθειας.