«Η αυστηρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα έχει αποτύχει»

«Η αυστηρή πολιτική λιτότητας στην Ελλάδα έχει αποτύχει»

Ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στέλνει μήνυμα στο Eurogroup.

Για την πορεία των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων πιστωτών της μίλησε σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) ο επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ράινχαρντ Μπιτικόφερ.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, ο κ. Ράινχαρντ Μπιτικόφερ χαρακτήρισε αποτυχημένη την αυστηρή πολιτική λιτότητας που έχει εφαρμοστεί στην Ελλάδα:

«Το Eurogroup παρακινούμενο και από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσπάθησε να επιβάλει στη νέα ελληνική κυβέρνηση την παλιά πολιτική λιτότητας. Αυτή όμως έχει αποτύχει: Θα πρέπει λοιπόν παρά την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων να σταματήσει το δόγμα της επιστροφής των χρεών πάση θυσία. Συγκεκριμένα πρόκειται για το πρωτογενές πλεόνασμα. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα μεταξύ 3,5% και 4,5%. Όμως λογικό θα ήταν 1,5% το ανώτερο», σημείωσε ο Μπιτικόφερ και προσέθεσε:

«Ο Τσίπρας ήρθε νωρίτερα στο Βερολίνο κι αν δει κανείς τις συγκεκριμένες αποφάσεις της ΕΕ για τη Ρωσία, θα παρατηρήσει ότι τις στήριξε και η Ελλάδα».