Η αγοραία αξία του Bitcoin υπερβαίνει πλέον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια

Η αγοραία αξία του Bitcoin υπερβαίνει πλέον το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια
pexels
Η συνολική αξία του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά την Παρασκευή, καθώς συνεχίζει την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.

του Chris Morris

Το Bitcoin είναι πλέον πιο πολύτιμο από το Facebook.

Η συνολική αξία του κρυπτονομίσματος ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια για πρώτη φορά την Παρασκευή, καθώς συνεχίζει την άνοδο των τελευταίων εβδομάδων.

Η τιμή του Bitcoin λίγο μετά τις 11 π.μ. έφτασε τα 53.851 δολάρια – μια αύξηση 4% μέσα στις τελευταίες 24 ώρες. Σύμφωνα με το CoinGecko, τώρα κυκλοφορούν 18,6 εκατομμύρια Bitcoin, δίνοντας στο ψηφιακό νόμισμα ανώτατη αγοραία αξία άνω του 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Το Facebooκ έχει ανώτατη χρηματιστηριακή αξία 753,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Alphabet, μητρική της Google, έχει ανώτατη χρηματιστηριακή αξία που ανέρχεται στα 1,43 τρισεκατομμύρια δολάρια και η Amazon στα 1,67 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Από τις 8 Φεβρουαρίου, η τιμή του Bitcoin έχει αυξηθεί κατά πάνω από 10.000 δολάρια. Και οι πρώτοι επενδυτές που το εντόπισαν σημειώνουν εντυπωσιακές αποδόσεις. Εάν είχατε επενδύσει 100 δολάρια στο Bitcoin το 2010, αυτά τα λεφτά θα άξιζαν περισσότερο από 89 εκατομμύρια δολάρια σήμερα.

Οι τιμές του Bitcoin κινήθηκαν ανοδικά στο μεγαλύτερο μέρος του Φεβρουαρίου, και ιδιαίτερα μετά την αγορά του κρυπτονομίσματος ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Tesla και την ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας ότι θα αρχίσει να δέχεται το νόμισμα ως πληρωμή.

Από τότε, αρκετές παραδοσιακές εταιρείες χρηματοοικονομικών έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η Morgan Stanley είπε ότι εξετάζει εάν θα επενδύσει στο Bitcoin και η Mastercard δήλωσε ότι θα αρχίσει να επιτρέπει στους κατόχους καρτών της να πραγματοποιούν συναλλαγές σε συγκεκριμένα κρυπτονομίσματα στο δίκτυό της. Και ο Καναδάς ενέκρινε το πρώτο exchange-traded fund Bitcoin στη Βόρεια Αμερική.

Το ερώτημα που έχουν πολλοί σκεπτικιστές είναι αν το Bitcoin βρίσκεται στη μέση μιας φούσκας, η οποία θα μπορούσε να σκάσει και να συμπαρασύρει τις επενδύσεις πολλών ανθρώπων μαζί της.

Ήταν μόλις τον περασμένο μήνα, αν θυμάστε, που η τιμή του κρυπτονομίσματος σημείωσε πτώση κατά 20%. Και το Bitcoin έχει ιστορικό μεταβλητότητας που κάνει την πρόσφατη διαδρομή του GameStop να φαίνεται συγκριτικά ομαλή.