Οι αγορές προεξοφλούν άνετη νίκη Μακρόν

Οι αγορές προεξοφλούν άνετη νίκη Μακρόν

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών το ευρώ.

Το ευρώ άγγιξε τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων έξι μηνών σήμερα αλλά δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 1,10 δολάριο ενόψει του δεύτερου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών την Κυριακή, ενώ η μείωση των τιμών του πετρελαίου οδήγησε το δολάριο Αυστραλίας και το δολάριο Καναδά σε νέα χαμηλά επίπεδα.

Οι προσδοκίες ότι ο κεντρώος Εμανουέλ Μακρόν θα γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, κερδίζοντας την ακροδεξιά ανθυποψήφιά του Μαρίν Λεπέν έχουν οδηγήσει το ευρώ σε άνοδο περίπου κατά 2,5% τις δύο τελευταίες εβδομάδες.

Το ενιαίο νόμισμα ανήλθε σε υψηλό εξαμήνου στο 1,0990 δολάριο στην αρχή της σημερινής του διαπραγμάτευσης στην Ευρώπη καθώς ο Μακρόν διεύρυνε το προβάδισμά του στις δημοσκοπήσεις έναντι της Λεπέν, η οποία έχει δηλώσει ότι θα αποσύρει τη χώρα από την ευρωζώνη. Στη συνέχεια, απώλεσε μέρος αυτών των κερδών, σημειώνοντας μικρή πτώση κατά 0,1% στο 1,0968 δολάριο, καταγράφοντας, ωστόσο, άνοδο 0,8% σε εβδομαδιαία βάση.

Την ίδια ώρα, το δολάριο Καναδά υποχώρησε σε χαμηλό 14 μηνών και το δολάριο Αυστραλίας σε χαμηλό τεσσάρων μηνών εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου.