Η Air Products θα κατασκευάσει στην Ολλανδία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπλε υδρογόνου στην Ευρώπη

Η Air Products θα κατασκευάσει στην Ολλανδία τη μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπλε υδρογόνου στην Ευρώπη
epa08562303 A hydrogen logo at a hydrogen production facility of the EWE in Elsfleth, northern Germany, 23 July 2020. The facility contains an electrolyzer and a hydrogen storage to produce hydrogen of renewable energies for fuel cell driven vehicles. EPA/FOCKE STRANGMANN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το μπλε υδρογόνο παράγεται από φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τη δέσμευση άνθρακα.

Η Air Products and Chemicals ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα κατασκευάσει, θα κατέχει και θα διαχειρίζεται μια εγκατάσταση δέσμευσης και επεξεργασίας διοξειδίου του άνθρακα στην υφιστάμενη μονάδα παραγωγής υδρογόνου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Η εγκατάσταση, όπως μεταδίδει το Reuters, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2026 και το παραγόμενο προϊόν μπλε υδρογόνου θα εξυπηρετεί το διυλιστήριο της Exxon Mobil στο Ρότερνταμ και πρόσθετους πελάτες μέσω του συστήματος δικτύου αγωγών υδρογόνου της Air Products.

Η Air Products, η οποία προμηθεύει βιομηχανικά αέρια σε τομείς που κυμαίνονται από τα ηλεκτρονικά και τη μεταποίηση έως τα τρόφιμα και τα ποτά, δήλωσε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη μονάδα παραγωγής μπλε υδρογόνου στην Ευρώπη όταν τεθεί σε λειτουργία.

Σημαντικοί κλάδοι, όπως η ενέργεια, ο χάλυβας και τα χημικά προϊόντα, εξετάζουν τρόπους μετάβασης στο υδρογόνο ως καύσιμο για να συμβάλουν στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Το υδρογόνο είναι ένα από τα πιο άφθονα στοιχεία στο σύμπαν, αλλά οι παραδοσιακές μέθοδοι παραγωγής του σε κλίμακα απελευθερώνουν μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Το μπλε υδρογόνο παράγεται από φυσικό αέριο σε συνδυασμό με τη δέσμευση άνθρακα.

Η Air Products δήλωσε ότι η εκ των υστέρων εγκατάσταση δέσμευσης άνθρακα θα δεσμεύει διοξείδιο του άνθρακα από το υφιστάμενο εργοστάσιο υδρογόνου της εταιρείας και το διυλιστήριο της Exxon Mobil στο Ρότερνταμ.

Ο μεγάλος πετρελαϊκός όμιλος στοχεύει να επιτύχει καθαρές μηδενικές εκπομπές scope 1 και scope 2 από τα λειτουργικά του περιουσιακά στοιχεία έως το 2050.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com