Η Airbnb εξαγόρασε AI startup με περίπου 200 εκατ. δολάρια – Πού αποσκοπεί

Η Airbnb εξαγόρασε AI startup με περίπου 200 εκατ. δολάρια – Πού αποσκοπεί
Photo: pixabay.com
Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει γρήγορα τον κόσμο μας, τόνισε ο CEO Μπράιαν Σέσκι.

Η Airbnb εξαγόρασε την startup GamePlanner.AI, η οποία αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να επιταχύνει «επιλεγμένα AI projects».

«Αυτό που κάνει την GamePlanner.AI τόσο ξεχωριστή είναι ότι συνδυάζει την τεχνογνωσία στην τεχνητή νοημοσύνη, τον σχεδιασμό και το community», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbnb, Μπράιαν Σέσκι, σε δήλωσή του την Τρίτη, σύμφωνα με το CNBC.

«Η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει γρήγορα τον κόσμο μας περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τεχνολογία στη διάρκεια της ζωής μας, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε ότι επηρεάζει την ανθρωπότητα με θετικό τρόπο. Η Airbnb είναι μία από τις πιο ανθρωπιστικές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας και πιστεύω ότι, μαζί με τον Άνταμ Σέγιερ και την ομάδα του, μπορούμε να αναπτύξουμε μερικές από τις καλύτερες διεπαφές και πρακτικές εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης», συμπλήρωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελάχιστα είναι γνωστά για τη νεοσύστατη εταιρεία αφού βρίσκεται σε «stealth mode» από την ίδρυσή της το 2020. Αυτό σημαίνει πως λειτουργεί μακριά από το κοινό για διάφορους λόγους, όπως για την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας ή την αποφυγή περισπασμών.

Γνωρίζουμε όμως πως η εταιρεία ιδρύθηκε και διοικείται από τον Άνταμ Σέγιερ, ο οποίος ήταν συνιδρυτής της ψηφιακής βοηθού Siri, και τον Σιάμακ Χότζατ, πρώην επικεφαλής της ομάδας επεξεργασίας φυσικής γλώσσας για την Siri στην Apple.

Ο Σέσκι έχει δηλώσει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα αλλάξει ριζικά την πλατφόρμα και ότι θέλει να τη χρησιμοποιήσει ως έναν «ταξιδιωτικό θυρωρό» που μαθαίνει τους χρήστες με την πάροδο του χρόνου και βελτιώνει τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες αντιστοιχώντας για παράδειγμα τους πελάτες της με τα κατάλληλα δωμάτια ή σπίτια.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: