Η Amazon στήνει ανεξάρτητο cloud στην Ευρώπη

Η Amazon στήνει ανεξάρτητο cloud στην Ευρώπη
Cloud computing, illustration (Photo by RICHARD JONES/SCIENCE PHOTO LIBR / RJX / Science Photo Library via AFP) Photo: AFP
Μόνο οι υπάλληλοι της AWS που κατοικούν στην ΕΕ θα έχουν τον έλεγχο των λειτουργιών και θα παρέχουν υποστήριξη

Η Amazon Web Services (AWS) θα ξεκινήσει ένα ανεξάρτητο cloud στην Ευρώπη για την κυβέρνηση και τους πελάτες σε κλάδους που θεωρούνται πως έχουν υψηλό επίπεδο ελέγχων.

Το cloud θα αποθηκεύει δεδομένα σε διακομιστές που βρίσκονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μόνο οι υπάλληλοι της AWS που κατοικούν στην ΕΕ θα έχουν τον έλεγχο των λειτουργιών και θα παρέχουν υποστήριξη, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το τμήμα υπολογιστικού νέφους της Amazon.

Όπως υποστηρίζει το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νομοθεσίας για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια και η υπηρεσία της για την προστασία της ιδιωτικής ζωής ξεκίνησε πέρυσι έρευνα σχετικά με τη χρήση υπηρεσιών cloud από τον δημόσιο τομέα για να ελέγξει αν συμμορφώνονται με τις εγγυήσεις προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Τόσο οι επιχειρήσεις όσο και οι κυβερνητικοί πελάτες χρησιμοποιούν ολοένα και περισσότερο τα κέντρα δεδομένων των μεγάλων εταιρειών τεχνολογίας με τη μορφή δημόσιου cloud αντί να κατασκευάζουν τις δικές τους υποδομές.

Η Microsoft και η Oracle έχουν επίσης λανσάρει τις δικές τους εκδόσεις νέφους για πελάτες ευρωπαϊκών κυβερνήσεων.

Η AWS θα ξεκινήσει πρώτα στη Γερμανία και θα διαθέσει την υπηρεσία της σε όλους τους Ευρωπαίους πελάτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com