Η Amazon στοχεύει να γίνει η «μεγαλύτερη μικρή» επιχείρηση του κόσμου

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Και αυτό θα το πετύχει με την προώθηση των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων που βρίσκονται στην πλατφόρμα της.

Η Amazon εγκαινίασε μια νέα πλατφόρμα για εμπόρους την Δευτέρα. Με την προσωνυμία «Amazon Storefronts», η νέα υπηρεσία επιτρέπει στους πελάτες να αγοράζουν προϊόντα αποκλειστικά από τις περίπου 20.000 μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ που πουλάνε μέσω της Amazon.

Η ιστοσελίδα κατηγοριοποιεί τα προϊόντα των επιχειρήσεων σε περισσότερες από 25 κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των Σπίτι, Κουζίνα, Τρόφιμα, Halloween και Πίσω στο Σχολείο. Οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν το οτιδήποτε από χειροποίητα διακοσμητικά μέχρι γλάστρες και σχολικά είδη. «Η Amazon πρώτα προσκάλεσε τις επιχειρήσεις να πουλήσουν τα προϊόντα τους στην πλατφόρμα της σχεδόν πριν από 10 χρόνια, και σήμερα, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις είναι ένα ζωτικό κομμάτι της μεγάλης ποικιλίας αγαθών που προσφέρει η Amazon και της δέσμευσής της προς τους πελάτες», δήλωσε ο Nicholas Denissen, αντιπρόεδρος της Amazon, σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα.

Κάθε εβδομάδα ένας νέος ιδιοκτήτης επιχείρησης θα πρωταγωνιστεί στην Amazon Storefronts, με ένα βίντεο που θα παρουσιάζει την εταιρεία, τους ιδρυτές της, και τα προϊόντα της. Κάνοντας την αρχή στα εγκαίνια της ιστοσελίδας είναι η παρουσίαση του The Little Flower Soap Co., το οποίο πουλάει χειροποίητα σαπούνια με έδρα το Μίσιγκαν. Από όταν ξεκίνησαν να πουλάνε τα προϊόντα τους στην Amazon, τον Οκτώβριο του 2016, οι πωλήσεις της εταιρείας έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, δήλωσε η Holly Rutt, η συνιδρύτρια της εταιρείας.

Το The Little Flower Soap Co. πρωταγωνιστεί ακόμα στο πρώτο τηλεοπτικό διαφημιστικό σποτ της Amazon. Η διαφήμιση εμφανίζει φορτηγά και δοχεία μεταφοράς που έχουν το logo της εταιρείας σαπουνιών να διασχίζουν τη χώρα, ενώ παράλληλα η βιτρίνα του The Little Flower Soap Co. είναι κλειστή. «Τα μισά από όλα τα προϊόντα που πουλιούνται στην Amazon προέρχονται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, όπως ακριβώς και η δικιά μου», αναφέρει η Rutt στο βίντεο.

Τα προφίλ περισσότερων ιδιοκτητών επιχειρήσεων μπορούν να βρεθούν στην ιστοσελίδα Amazon Storefront στην κατηγορία Meet the Business Owner, και κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την επιχείρησή τους σε: Οικογενειακές, Βιοτεχνίες, Καινοτόμοι κατασκευαστές, και Επιχειρήσεις που ανήκουν σε γυναίκες.

Σχετικά άρθρα