Η Amazon θέλει να αντικαταστήσει τους κωδικούς με selfies

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα χαμόγελο αντί για password ίσως είναι αρκετό.

Τη δυνατότητα αγοράς προϊόντων χωρίς κωδικό αλλά με μια απλή selfie, εξετάζει η Amazon. Η τεχνολογική εταιρεία ήδη κατέθεσε την πατέντα της συγκεκριμένης λειτουργίας, λέγοντας ότι είναι πιο ασφαλής και λιγότερο «περίεργη» από τους παραδοσιακούς κωδικούς.

Οι πελάτες θα μπορούν να βγάζουν μια selfie ή ένα μικρού μήκους βίντεο του εαυτού τους για να επαληθεύσουν τα στοιχεία πριν την ολοκλήρωση μιας αγοράς, χωρίς να χρειαστεί να περνούν κάποιο κωδικό.

Η αναγνώριση προσώπου θα είναι για την Amazon η ιδανική διαδικασία ταυτοποίησης του προσώπου στον οποίο ανήκει πραγματικά ο λογαριασμός, μειώνοντας, όπως λέει η ίδια, τους κινδύνους να πέσει κάποιος θύμα χάκερ.

Μάλιστα, για να ελεγχθεί ότι όντως η φωτογραφία ή το βίντεο τραβήχτηκαν σε πραγματικό χρόνο και δεν είναι κάποια παλαιότερη εικόνα, το σύστημα αυτό θα ζητά από τον πελάτη να ανοιγοκλείνει τα μάτια του ή ακόμη και να χαμογελά!

Η συγκεκριμένη μέθοδος στοχεύει κυρίως σε εκείνους που ψωνίζουν από τα κινητά ή τα tablets τους, καθώς είναι πιο δύσκολο να περνούν συνεχώς τους κωδικούς τους.

Η Amazon δεν έχει κάνει ακόμη γνωστό πότε θα λανσάρει τη νέα αυτή μέθοδο, εάν τελικά αποφασίσει να το κάνει.