Η AMD «κυνηγά» την Nvidia και εξαγοράζει startup τεχνητής νοημοσύνης

Η AMD «κυνηγά» την Nvidia και εξαγοράζει startup τεχνητής νοημοσύνης
Photo: pixabay.com
Η Advanced Micro Devices προσπαθεί να μειώσει το χάσμα με την αντίπαλό της.

Η AMD δήλωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει να εξαγοράσει τη startup εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης Nod.ai, με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια, στο πλαίσιο της προσπάθειας να ενισχύσει τις δυνατότητες λογισμικού της.

Στην απόπειρά της να «πιάσει» την αντίπαλη κατασκευάστρια τσιπ Nvidia, η οποία έχει οικοδομήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στη συγκεκριμένη αγορά την τελευταία 10ετία, η Advanced Micro Devices σχεδιάζει σημαντικές επενδύσεις στο κρίσιμο λογισμικό, που είναι απαραίτητο για τα προηγμένα AI τσιπ της εταιρείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκεκριμένα, η AMD σκοπεύει να επενδύσει και να δημιουργήσει μια ενιαία συλλογή λογισμικού για την τροφοδοσία των διαφόρων τσιπ που κατασκευάζει.

«Εκτελούμε αυτή τη στρατηγική και το κάνουμε μέσω εσωτερικών επενδύσεων, καθώς και μέσω εξαγορών» , δήλωσε ο πρόεδρος της AMD Victor Peng σε συνέντευξή του στο Reuters.

Η εξαγορά της Nod.ai εντάσσεται στη προαναφερθείσα στρατηγική, επειδή η τεχνολογία της επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτύσσουν ευκολότερα μοντέλα AI που είναι συντονισμένα για τα τσιπ της AMD.

Σημειώνεται ότι η AMD δεν γνωστοποίησε τους όρους της συμφωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: