Οι Αμερικανοί «ονειρεύονται» την Ελλάδα

Οι Αμερικανοί «ονειρεύονται» την Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι ανάμεσα στους 5 κορυφαίους «Ονειρικούς Προορισμούς» στον κόσμο για τους πολίτες των ΗΠΑ, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για ακόμη μια φορά η Ελλάδα αποδεικνύει πως παρά την δύσκολη κατάσταση που περνά, έχει ακόμα έναν άσο στο μανίκι της. Ποιος είναι αυτός; Η φυσική ομορφιά της. Μια ομορφιά στην οποία δε μπορεί να αντισταθεί κανείς.

Σύμφωνα με τη έρευνα TripBarometer που διεξήγαγε η ανεξάρτητη εταιρία ερευνών Ipsos για λογαριασμό της TripAdvisor, η οποία αναδεικνύει τις παγκόσμιες τάσεις στον τουρισμό και πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 44.000 ατόμων από όλο τον κόσμο, η Ελλάδα παραμένει ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Αμερικανών.

Αναλυτικότερα, στην έρευνα για να καταδείξουν τους κορυφαίους «Ονειρικούς Προορισμούς, τους προορισμούς εκείνους που θα επέλεγαν οι Αμερικάνοι αν δεν είχα να υπολογίσουν τα χρήματα, η Ελλάδα έχει μια θέση στην 5άδα.

Πρώτη προτίμηση των Αμερικανών είναι η Ιταλία και ακολουθούν στο top-5 η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιρλανδία και η Ελλάδα, στο νούμερο 5.

Επίσης, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 8η θέση της παγκόσμιας κατάταξης με τις τουριστικές αγορές που διαθέτουν τον καλύτερο δείκτη Εμπιστοσύνης των Ξενοδόχων. O δείκτης αυτός είναι μια συνισταμένη των επιπέδων «Αισιοδοξίας σχετικά με την κερδοφορία», «Τιμών δωματίου» και «Επενδυτικων προτεραιοτήτων» που εμφανίζει κάθε αγορά.

Τα διεθνή ταξίδια για τους τουρίστες από τις ΗΠΑ βρίσκονται σε άνθιση, όμως τα ταξίδια στο εσωτερικό συνεχίζουν να βρίσκονται σε πολύ ισχυρότερη θέση. Συγκεκριμένα, το 67% των αμερικανών σκοπεύει να ταξιδέψει στο εξωτερικό τα 2015, έναντι του αντίστοιχου ποσοστού της τάξης του 50% που δήλωνε πρόθυμο να ταξιδέψει στο εξωτερικό το 2014. Το 95% των Αμερικανών σκοπεύει να ταξιδέψει στο εσωτερικό της χώρας το 2015, σε σχέση με το 92% που ανέφερε το ίδιο πέρυσι. Όσον αφορά τα ποσά που διατίθενται να ξοδέψουν, οι ταξιδιωτικές τους δαπάνες αναμένεται να διαμορφωθούν κατά μέσο όρο σε 8.700 δολάρια το 2015, στα ίδια δηλαδή επίπεδα με πέρυσι.

Οι Αμερικανοί ταξιδιώτες εμφανίζονται οι δεύτεροι, ανάμεσα στους ερωτηθέντες, στην κατάταξη με τους τουρίστες που είναι πιο πιθανό να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας τους το 2015, με την πρώτη θέση να ανήκει στους Βραζιλιάνους.