Οι Anonymous κήρυξαν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον Ντόναλντ Τραμπ

Οι Anonymous κήρυξαν «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον Ντόναλντ Τραμπ
epa05209349 A campaign sign is held up as people wait forBusinessman and Republican presidential candidate Donald Trump to arrive and speak at a campaign rally at the Synergy Flight Center in Bloomington, Illinois, USA, 13 March 2016. Residents go to the polls to cast their votes in the Illinois primary on 15 March. EPA/TANNEN MAURY

Η ομάδα των διαδικτυακών ακτιβιστών ανακοίνωσε ότι στρέφεται εναντίον του υποψήφιου Ρεπουμπλικάνου.

«Ολοκληρωτικό πόλεμο» εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ, κήρυξαν οι Anonymous σε βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε πρόσφατα στο διαδίκτυο. Αυτή είναι μάλιστα η δεύτερη φορά που η ομάδα των ακτιβιστών-χάκερ στρέφεται εναντίον του δισεκατομμυριούχου, έπειτα από μια ακόμη ανακοίνωσή τους το Δεκέμβριο όταν ο Τραμπ ζήτησε να απαγορευθεί η είσοδος Μουσουλμάνων στις ΗΠΑ.

«Αγαπητέ Ντόναλντ Τραμπ, σε παρακολουθούμε πολύ καιρό κι αυτό που βλέπουμε είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό», λέει το μέλος των Anonymous φορώντας τη γνωστή μάσκα που παραπέμπει στον Γκάι Φωκς, τον άνθρωπο ο οποίος επιχείρησε να ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο στις 5 Νοεμβρίου του 1605 σε μια αποτυχημένη προσπάθεια γνωστή ως «Η συνωμοσία της πυρίτιδας».

«Η αντιφατική και γεμάτη μίσος καμπάνια σου δεν έχει σοκάρει μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο», προσθέτουν οι Anonymous στο βίντεο. «Σας χρειαζόμαστε για να ρίξετε την ιστοσελίδα του. Να ερευνήσετε και να αποκαλύψετε όλα όσα θέλει να κρύψει από το κοινό. Σας χρειαζόμαστε για να αποδοκιμάσετε την καμπάνια του και να σαμποτάρετε το όνομά του».

Στο βίντεο οι Anonymous ζητούν από τους χρήστες του διαδικτύου να στοχεύσουν την ιστοσελίδα trumpchicago.com την Πρωταπριλιά. Ο τρόπος με τον οποίο συνήθως η συγκεκριμένη ομάδα επιτίθεται κατά των στόχων της, είναι η «πλημμύρα» επισκέψεων σε μια ιστοσελίδα μέσω συγκεκριμένων εργαλείων (DDoS attacks) μέχρις ότου καταρρεύσει μη μπορώντας να ανταποκριθεί στον τεράστιο αριθμό «χτυπημάτων» από τους εικονικούς χρήστες.