Οι Anonymous ρίχνουν σελίδες του ISIS και βάζουν διαφημίσεις για βιάγκρα!

Οι Anonymous ρίχνουν σελίδες του ISIS και βάζουν διαφημίσεις για βιάγκρα!

«Ηρεμήστε» ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι χάκερς.

Μια ομάδα που συνδέεται με τους Anonymous χάκαρε ιστοσελίδα υποστηρικτών του ISIS, αντικαθιστώντας τη με ένα μήνυμα που προτρέπει τους επισκέπτες να ηρεμήσουν μαζί με μια αγγελία για ένα φαρμακείο, από το οποίο τους καλούν να προμηθευτούν βιάγκρα.

Οι ιστοσελίδες του ISIS κινούνται στο περιθώριο του διαδικτύου με κρυφά μηνύματα, ώστε να μην μπορούν να εντοπιστούν. Μια ομάδα από χάκερς με το όνομα Ghost Sec, η οποία σχετίζεται με τους Anonymous, κατέβασε την ιστοσελίδα και την αντικατέστησε με ένα μήνυμα που αναφέρει:

«Ψυχραιμία. Πάρα πολλοί άνθρωποι ασχολούνται με τον ISIS. Παρακαλούμε δείτε αυτήν την υπέροχη διαφήμιση, ώστε  να μπορέσουμε να αναβαθμίσουμε τις υποδομές μας για να σας δώσουμε το περιεχόμενο του ISIS που τόσο απεγνωσμένα ποθείτε».

Η διαφήμιση – η οποία συνδεόταν  με ένα online φαρμακείο όπου οι πληρωμές μπορούν να γίνουν σε Bitcoin – έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να παραγγείλουν άμεσα φάρμακα όπως Πρόζακ και Βιάγκρα.

Πολλές τέτοιες ανεπίσημες ιστοσελίδες που συνδέονται με το ISIS έχουν δημιουργηθεί «παράνομα» στο διαδίκτυο, στο «σκοτάδι» όπως λένε – ένα μέρος του Διαδικτύου που αποτελείται από σελίδες που δεν είναι προσβάσιμες από το ευρύ κοινό και συχνά απαιτούν από τους χρήστες να χρησιμοποιούν εργαλεία για να συνδεθούν(κωδικοί κλπ.) και παρέχουν ανωνυμία, σύμφωνα με τον security blogger Scot Terban.

Με αυτόν τον τρόπο, κάνοντας δηλαδή την προπαγάνδα τους «υπογείως», είναι λιγότερο πιθανό να τους ανακαλύψουν.