Ο τύπος ανδρών που «εκνευρίζουν» τις γυναίκες στο γραφείο

Ο τύπος ανδρών που «εκνευρίζουν» τις γυναίκες στο γραφείο

Από τον υπερπροστατευτικό εργαζόμενο μέχρι εκείνον που φοβάται τις γυναίκες. Αυτές είναι οι «μη αποδεκτές» συμπεριφορές.

Γυναίκες εναντίον αντρών – ο «αιώνιος» πόλεμος στον εργασιακό χώρο. Ποιος είναι καλύτερος ηγέτης, ποιος ακολουθεί ένα καλύτερο τρόπο διοίκησης; Οι μεν άντρες κατηγορούν τις γυναίκες πως είναι αρκετά ευαίσθητες και ανεχτικές, ενώ οι γυναίκες τους «κατηγορούν» για συγκεντρωτισμό και αυταρχικότητα.

Το ποιος έχει τελικά τον καλύτερο επικοινωνιακό τρόπο, είναι μια δύσκολη απόφαση και δύσκολα μπορεί να είναι αντικειμενική.

Μπορούν, όμως, να συνυπάρξουν τελικά τα δύο φύλα εντός γραφείου; Ας ρίξουμε μια ματιά στις συμπεριφορές που μπορούν να εξωθήσουν τις γυναίκες στα άκρα. Σύμφωνα με έρευνες υπάρχουν τέσσερις τύποι άντρα που ενοχλούν περισσότερο τις γυναίκες.

1) Δεν είναι καλός, είναι απλά αδύναμος και αφήνει τους πάντες να τον «πατάνε»
Αυτός ο άντρας είναι συνήθως εκείνος ο διευθυντής που θέλει να τον συμπαθούνε όλοι. Αποφεύγει δύσκολες συνομιλίες και αφήνει τα πράγματα κυλήσουν και να «περάσουν» ώστε να αποφύγει να έρθει σε αντιπαράθεση. Το προσωπικό με τη σειρά του, εκμεταλλεύεται την καλοσύνη του αυτή και κανείς δεν τον σέβεται. Εν τω μεταξύ, ο ίδιος σκέφτεται πως τον λατρεύουν όλοι.

2) Η «αντροκουλτούρα» είναι ενοχλητική
Αν δε μιλάει για ποδόσφαιρο, θα λησμονεί τις εξόδους με τους φίλους του και συνήθως περπατάει με ένα χαμόγελο και ένα βλέμμα που υποδηλώνει «Είμαι γοητευτικός, ντύνομαι τέλεια και ξέρω πως όλοι πιστεύουν πως είμαι σέξι».

3) Είναι αμυντικός, αντιδραστικός, βλάκας και φοβάται τις δυνατές γυναίκες
Μπορείτε να δείτε κυριολεκτικά την αλλαγή στην προσωπικότητας και ξαφνικά αυτός ο τύπος να γίνεται εχθρικός όταν μια γυναίκα μπαίνει στο δωμάτιο. Περιμένει απλά μέχρι κάποια γυναίκα να πει κάτι και να μπορέσει να την αμφισβητήσει. Στόχος του είναι να καταστήσει σαφές πως δεν υπάρχει κάποιος πιο έξυπνος από εκείνον, ειδικά μια γυναίκα συνάδελφος.

4) Συμπεριφέρεται σαν αφοσιωμένος πατέρας που βλέπει μια γυναίκα συνάδελφο όπως την «μικρή του κυρία»
Συνήθως πρόκειται για εργαζόμενους μεγαλύτερης ηλικίας, αυτοί είναι οι άνδρες που αντιμετωπίζουν τις γυναίκες στο γραφείο σαν τις κόρες τους. Συγκαταβατικά σχόλια, κενές φιλοφρονήσεις, και μια επαναλαμβανόμενη έκπληξη,όταν μια γυναίκα κάνει κάτι μεγάλο για την εταιρεία.