Η «απάντηση» της Microsoft στους Αμερικανούς κατασκόπους

Η «απάντηση» της Microsoft στους Αμερικανούς κατασκόπους
Photo:

Δύο νέα κέντρα αποθήκευσης δεδομένων στη Γερμανία ιδρύει η αμερικανική εταιρεία.

Ένα μεγάλο βήμα υπέρ της νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων των Ευρωπαίων έκανε η Microsoft, ανακοινώνοντας τη δημιουργία δύο νέων κέντρων αποθήκευσης δεδομένων στη Γερμανία.

Η αμερικανική εταιρεία ήρθε σε συμφωνία με τη συνεργάτιδά της Deutsche Telecom για τη δημιουργία των συγκεκριμένων κέντρων, τα οποία θα διασφαλίσουν ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών της στην Ευρώπη δεν θα πέσουν στα χέρια των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Ο CEO της Microsoft, Σάτια Ναντέλα, δήλωσε ότι «τα νέα κέντρα δεδομένων προσφέρουν στους πελάτες μας την ευκαιρία να μας εμπιστευτούν για τον τρόπο με τον οποίο διαχειριζόμαστε και αποθηκεύουμε τα δεδομένα τους».

Η Microsoft αναμένει μεγάλη ανταπόκριση από τους πελάτες της που διαθέτουν ευαίσθητα δεδομένα του υγειονομικού και χρηματοπιστωτικού τομέα, και τα συγκεκριμένα κέντρα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία στα τέλη του 2016.

Η ΕΕ έχει θεσπίσει το τελευταίο διάστημα πολύ αυστηρά κριτήρια για την προστασία των προσωπικών ψηφιακών δεδομένων των Ευρωπαίων, με τη Γερμανία να είναι μια από τις χώρες με τους πιο αυστηρούς κανόνες στην ήπειρο.

Υπό τον φόβο της χρήσης δεδομένων πολιτών της ΕΕ από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, ιδιαίτερα μετά τις αποκαλύψεις του πρώην πράκτορα της NSA, Έντουαρντ Σνοόυντεν, για τις μεθόδους που χρησιμοποιούσαν, οι ευρωπαϊκές αρχές συνεχίζουν τον «αγώνα» εναντίον των μεγαλύτερων ψηφιακών εταιρειών, όπως τις Google και Facebook.

Μάλιστα, πριν από έναν μήνα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο δικαίωσε έναν φοιτητή από την Αυστρία, ο οποίος προσέφυγε κατά του Facebook επειδή δεν επιθυμούσε να διαχειρίζεται τα προσωπικά του δεδομένα σε κέντρα εκτός της ΕΕ.