Η απάντηση του Hilton στην «απειλή» του Airbnb

Η απάντηση του Hilton στην «απειλή» του Airbnb

Έρχονται τα low budget Hilton.

Η αλυσίδα Hilton Worldwide ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας αλυσίδας ξενοδοχείων, μεσαίας κατηγορίας, με στόχο προσελκύσει ένα πιο νεανικό κοινό – τους Millenials. Οι hi-tech υπηρεσίες, τα μεγάλα lobby, το ψηφιακό check-in και τα δωμάτια που κοστίζουν λιγότερο από 100 δολάρια τη νύχτα θα προσπαθήσουν να ανταγωνιστούν υπηρεσίες τύπου Airbnb.

H αλυσίδα Tru, η οποία αναπτύσσεται ήδη με ταχείς ρυθμούς σε όλη την Αμερική, πρόκειται για την 13η αλυσίδα που τίθεται υπό την «ομπρέλα» της Hilton, της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής αλυσίδας στον κόσμο και μπορεί να εξελιχθεί στη μεγαλύτερη αλυσίδα από πλευράς αριθμού δωματίων, όπως ανέφερε σε συνέντευξη, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Christopher Nassetta.

Οι υπεύθυνοι του Hilton δήλωσαν τη Δευτέρα ότι υπέγραψε ήδη 102 συμβόλαια με ιδιοκτήτες ξενοδοχείων ενώ άλλες 30 συμφωνίες βρίσκονται σε φάση υπογραφής σε πόλεις όπως είναι η Ατλάντα, το Ντάλλας, το Χιούστον, το Σικάγο, το Ντένβερ, το Πόρτλαντ, το Όρεγκον ενώ το πρώτο ξενοδοχείο Tru αναμένεται να ανοίξει στο τέλος του χρόνου. Τα ξενοδοχεία θα βρίσκονται σε περιφερειακά σημεία προκειμένου να αποφευχθούν οι ακριβές περιοχές, κοντά σε σημαντικές οδικές αρτηρίες ή σε μικρές φοιτητουπόλεις και θέρετρα, όπως ανέφερε ο Phil Cordell, στέλεχος της εταιρείας ενώ στα σχέδια της εταιρείας συμπεριλαμβάνεται και η πρόθεση να αναπτυχθούν σε άλλες χώρες εκτός ΗΠΑ.

Μέχρι στιγμής η μεγαλύτερη αλυσίδα είναι η Hampton η οποία διαθέτει πάνω από 200.000 δωμάτια σε 2.100 ξενοδοχεία. Η Hampton εντάσσεται στην κατηγορία upper midscale (ανώτερη μεσαία κατηγορία), με τα δωμάτιά της να κοστίζουν από 20% έως 30% πάνω από τα Tru. Συνήθως τα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας δεν διαθέτουν εστιατόριο ή μεγάλους κοινόχρηστους χώρους (συνεδριακούς κλπ).

Τα νέα ξενοδοχεία θα έχουν μοντέρνα διακόσμηση σε πορτοκαλί και τυρκουάζ αποχρώσεις και γραφικά, οικονομικές τιμές και ψηφιακό εξοπλισμό με σκοπό να προσελκύσουν τους νεότερους πελάτες. Τα lobby των συγκεκριμένων ξενοδοχείων θα είναι μεγαλύτερα από ό,τι συνήθως (258 τετραγωνικά μέτρα) και θα είναι χωρισμένα σε ζώνες ανάλογα με τη χρήση (εστιατόρια, χώρος ψυχαγωγίας, γυμναστήριο, lounge, business γωνιές), ενώ θα συμπεριλαμβάνουν και σημεία σελφ-σερβις όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να κάνουν check-in , να αγοράζουν ελαφριά γεύματα, σνακ ή μπύρα και κρασί.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ δύο τύπων δωματίων με διπλό κρεβάτι ή δύο μονά ενώ τα δωμάτια θα είναι σχετικά μικρά (από 21 έως 25 τετραγωνικά μέτρα), ενώ όλα τα δωμάτια θα διαθέτουν τηλεόραση 55 ιντσών και δωρεάν internet.