Η Apple έφερε τα πρώτα iPad της ιστορίας της χωρίς Home Button

Η τεχνολογία της αναγνώρισης προσώπου μπήκε και στον κόσμο των iPad.

Τα νέα iPad Pro με πολύ μικρότερο πλαίσιο οθόνης, χωρίς home button και με νέου τύπου συνδεσιμότητα παρουσίασε την Τρίτη η Apple σε ειδική εκδήλωση στο Μπρούκλιν.

Τα καινούρια μοντέλα iPad Pro έχουν οθόνες 11 και 12,9 ιντσών και ο επεξεργαστής τους είναι μια νέα εκδοχή του τσιπ A12X Bionic, το οποίο συναντάται και στα νέα iPhone XS και XR.

Μη έχοντας πλέον home button και αισθητήρα αναγνώρισης δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ο μόνος τρόπος για να μπουν οι χρήστες στον λογαριασμό τους είναι η νέα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου. Με τη μόνη διαφορά ότι, σε αντίθεση με τα τηλέφωνα, η λειτουργία face control στα iPad θα πρέπει να γίνει με τη συσκευή γυρισμένη στο πλάι ή ανάποδα.

Επιπλέον τα ταμπλετ της Apple δεν θα έχουν πλέον τη θύρα lightning που είχαν τα προηγούμενα μοντέλα, αλλά μια έξοδο USB-C.

Η ανώτερη χωρητικότητα των συσκευών είναι το 1TB, ενώ δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα καινούρια iPad δεν θα έχουν αναλογική έξοδο ακουστικών.

Το μοντέλο των 11 ιντσών ξεκινά στις ΗΠΑ από τα 799 δολάρια – πολύ ακριβότερο από τα 599 δολάρια που είχε το αντίστοιχο iPad της προηγούμενης γενιάς. Το μοντέλο με τη μεγαλύτερη οθόνη κοστίζει από 999 δολάρια, ενώ το προηγούμενο μοντέλο θα παραμείνει στην αγορά με τιμή τα 649 δολάρια. Οι προπαραγγελίες έχουν ήδη ξεκινήσει, και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν στις 7 Νοεμβρίου.