Η Apple έγινε πρωταθλήτρια των smartphone στις ΗΠΑ – Τα iOS ξεπέρασαν τα Androids

Η Apple έγινε πρωταθλήτρια των smartphone στις ΗΠΑ – Τα iOS ξεπέρασαν τα Androids
iPhone 13 Pro Max (left) and iPhone Pro (right) on display inside the Apple Store in Omotesando, Tokyo on September 27, 2021. - 20210927_PD2031 (Photo by Stanislav Kogiku / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP) Photo: AFP
Tο ορόσημο του 50% - το υψηλότερο μερίδιο του iPhone από τότε που κυκλοφόρησε το 2007 - το πέρασε το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.

Η Apple ξεπέρασε τις συσκευές Android και πλέον αντιπροσωπεύει πάνω από τα μισά smartphones που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, δίνοντας στην κατασκευάστρια εταιρεία των iPhone πλεονέκτημα.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ορόσημο του 50% – το υψηλότερο μερίδιο του iPhone από τότε που κυκλοφόρησε το 2007 – το πέρασε το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research. Περίπου 150 συσκευές που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android της Google, με επικεφαλής τη Samsung και τη Lenovo, αντιπροσώπευαν τις υπόλοιπες.

«Τα λειτουργικά συστήματα είναι σαν τις θρησκείες – ποτέ δεν κάνουν σημαντικές αλλαγές. Αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ροή ήταν σταθερή από τα Android προς τα iOS», δήλωσε ο διευθυντής έρευνας της Counterpoint, Jeff Fieldhack. «Αυτό είναι ένα μεγάλο ορόσημο που θα μπορούσαμε να δούμε να επαναλαμβάνεται και σε άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο».