Η Apple παραδέχτηκε πρόβλημα σε MacBook που προκαλεί απώλεια δεδομένων

Η Apple παραδέχτηκε πρόβλημα σε MacBook που προκαλεί απώλεια δεδομένων
The new Macbook Pro is pictured during the Apple Worldwide Developers Conference 2012 in San Francisco, California June 11, 2012. REUTERS/Stephen Lam (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCIENCE TECHNOLOGY) - RTR33G8J

Η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει ειδική ενημέρωση για να διορθωθεί το πρόβλημα.

Ανακοίνωση εξέδωσε εχθές η Apple προειδοποιώντας τους κατόχους του πιο πρόσφατου μοντέλου MacBook Pro σχετικά με ένα πρόβλημα που διαπιστώθηκε στις φορητές συσκευές, το οποίο μπορεί να προκαλέσει καταστροφή στα δεδομένα του υπολογιστή.

Ο κολοσσός τεχνολογίας διέθεσε την Τετάρτη μια ενημέρωση για το firmware των συσκευών που αφορά στη διόρθωση ενός διαφορετικού σφάλματος στο σύστημα αποθήκευσης του φορητού υπολογιστή.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC επικαλούμενο τη σχετική ανακοίνωση, η αλλοίωση των δεδομένων έχει διαπιστωθεί σε «σπάνιες περιπτώσεις» στο 15 ιντσών μοντέλο του 2015. Η ανακοίνωση του συγκεκριμένου προβλήματος έρχεται καθώς χιλιάδες κάτοχοι υπολογιστών Macbook διαμαρτύρονται σθεναρά σχετικά με κηλίδες που εμφανίζονται στην οθόνη Retina των υπολογιστών, οι οποίες σταδιακά εξαπλώνονται σε ολόκληρη την επιφάνειά της. Οι χρήστες που αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο ζήτημα εκφράζουν τις ανησυχίες τους σχετικά με το υψηλό κόστος διόρθωσης του προβλήματος, το οποίο είναι πιθανό να προκύψει αφότου έχει λήξει η εγγύηση της συσκευής.

«Δεν πρόκειται για μια μεγάλης κλίμακας ανάκληση ενός προϊόντος, όπως ένα μοντέλο αυτοκινήτου με ελαττωματικά φρένα», δήλωσε στο BBC ο ιδρυτής της ιστοσελίδας τεχνολογίας Pocket-lint, Στούαρτ Μάιλς, προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες των χρηστών.