Η Apple θα αλλάξει μέχρι και τα… κουμπιά του iPhone

Η Apple θα αλλάξει μέχρι και τα… κουμπιά του iPhone

Το επόμενο iPhone της Apple ίσως συνοδεύεται από μεγάλες αλλαγές που θα εξαλείψουν το κουμπί Home, σύμφωνα μ’ έναν αναλυτή.

του Ντον Ράιζινγκερ

Σε ένα σημείωμά του προς τους επενδυτές την προηγούμενη εβδομάδα, ο αναλυτής της KGI Securities Μινγκ-Τσι Κούο είπε ότι πιστεύει πως η επόμενη συσκευή της Apple – γνωστή ως iPhone 8 ή iPhone X – θα συνοδεύεται από μια επιφάνεια αφής 5,8 ιντσών.

Όμως, μόνο οι 5,2 ίντσες θα είναι επιφάνεια οθόνης. Ο υπόλοιπος χώρος, όπως είπε ο Κούο και δημοσιοποίησε η ιστοσελίδα Macrumors, θα είναι αφιερωμένος σ’ ένα πάνελ εικονικών κουμπιών που θα αντικαταστήσουν τον αισθητήρα του κουμπιού Home του iPhone.

Διάφορες πρόσφατες αναφορές έχουν επισημάνει ότι η Apple σχεδιάζει να εξαλείψει το κουμπί Home στην επόμενη συσκευή, το λανσάρισμα της οποίας θα συμπέσει με τη 10η επέτειο από την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007.

Μέχρι τώρα, η εταιρεία πάντα τοποθετούσε ένα Home Button κάτω από την οθόνη του iPhone που επέτρεπε στον χρήστη να πλοηγηθεί στο λειτουργικό σύστημα iOS. Τα τελευταία χρόνια, το κουμπί Home λειτουργεί και ως αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος που ξεκλειδώνει το λογισμικό του iPhone ενώ πολύ πρόσφατα προστέθηκε σ’ αυτό και η λειτουργία έγκρισης κινητών πληρωμών μέσω του Apple Pay.

Το iPhone 8 ή iPhone X αναμένεται να είναι η «ναυαρχίδα» των συσκευών που θα παρουσιάσει η εταιρεία φέτος. Αν και η Apple αναμένεται να λανσάρει και iPhone 7s και iPhone 7s Plus που θα μοιάζουν σχεδιαστικά και λειτουργικά στα περσινά iPhone 7 και iPhone 7 Plus, το iPhone 8 ή iPhone X μπορεί να συνοδεύεται από γυάλινο σχεδιασμό και μεγαλύτερη οθόνη.

Μάλιστα, αναμένεται ότι η Apple θα εισάγει για πρώτη φορά σε συσκευή της μια οθόνη τεχνολογίας OLED (οργανικής εκπομπής φωτός).