Η Apple τιμά την μνήμη του Μοχάμεντ Άλι με εντυπωσιακό τρόπο

Η Apple τιμά την μνήμη του Μοχάμεντ Άλι με εντυπωσιακό τρόπο

Στο πέρασμα των χρόνων, πολύ λίγοι άνθρωποι βρέθηκαν στην εξέχουσα θέση της πασίγνωστης ιστοσελίδας.

Μόλις κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα της Apple, θα αντικρίσει μια μεγάλου μεγέθους κεντρική εικόνα του αείμνηστου μύθου της πυγμαχίας και δίπλα να αναγράφονται οι ημερομηνίες γεννήσεως και θανάτου καθώς και η διάσημη φράση του Άλι «Ο άνθρωπος χωρίς φαντασία είναι άνθρωπος χωρίς φτερά».

Ο Μοχάμεντ Άλι που έφυγε από τη ζωή στις 3 Ιουνίου στην ηλικία των 74, ήταν ένας από τους πιο γνωστούς μποξέρ όλων των εποχών, που χρησιμοποίησε την επιρροή του ως πρωταθλητής, για να μοιραστεί τις  πεποιθήσεις του σε μια σειρά θεμάτων. Ο σχολιασμός του επεκτάθηκε σε θέματα όπως ο  πόλεμος, η θρησκεία και μια πληθώρα άλλων ζητημάτων, ενώ επίσης ήταν γνωστός ως ένας από τους αθυρόστομους αθλητές κατά τη διάρκεια των αγώνων.

Ενώ ο Αλί ήταν αναμφισβήτητα μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα, ήταν, κυρίως, ένας θρύλος της πυγμαχίας, συγκεντρώνοντας 56 νίκες και μόλις πέντε απώλειες στην καριέρα του. Παρά το γεγονός ότι έπασχε από νόσο του Πάρκινσον, ο Αλί, χρησιμοποίησε το χρόνο του μετά την πυγμαχία, για να συνεχίσει να στηρίζει τους λόγους και τις αρχές που πίστευε και που ήταν αυτές που τον έκαναν μια από τις πιο σεβαστές “φωνές” του κόσμου για ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Η απόφαση της Apple να τοποθετήσει τον Άλι στην αρχική σελίδα της, σημαίνει πολλά. Στο πέρασμα των χρόνων, πολύ λίγοι άνθρωποι βρέθηκαν στην εξέχουσα θέση της πασίγνωστης ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένου και του συν-ιδρυτή της εταιρείας Steve Jobs. Με άλλα λόγια, για να είναι κάποιος σε αυτήν την σελίδα, δείχνει ότι το άτομο αυτό έχει κάνει κάτι σημαντικό και έχει συμβάλει θετικά στον κόσμο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Η συγκεκριμένη εικόνα που χρησιμοποίησε η Apple για την αρχική σελίδα της έχει ιστορική σημασία.

Όπως αναφέρθηκε στο AppleInsider, όταν η Apple ήταν στη μέση της διαφημιστικής καμπάνιας, “Think Different”, ο Άλι, ήταν μεταξύ των πολλών προσωπικοτήτων που απεικονίζονται, συμπεριλαμβανομένων των Τζόν Λένον και Γκάντι. Η διαφήμιση με τον Άλι έτρεξε μεταξύ 1997 και 1998 σε διάφορες έντυπες εκδόσεις και στην τηλεόραση.

Εκτός από την προσθήκη της εικόνας του Άλι στην αρχική σελίδα, CEO της Apple, Tim Cook, τον τίμησε σ’ ένα tweet γράφοντας «αναπαυθεί εν ειρήνη» ενώ επίσης ανώτερος αντιπρόεδρος Μάρκετινγκ, Phil Schiller επίσης ένα tweet έγραψε “The Greatest. Αναπαύσου εν ειρήνη.”