Η χώρα με διπλάσιες αποδοχές από τον ετήσιο παγκόσμιο μέσο όρο

Η χώρα με διπλάσιες αποδοχές από τον ετήσιο παγκόσμιο μέσο όρο
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η HSBC απαντάει στο ποια είναι η καλύτερη χώρα για να εργαστεί κάποιος.

Στην ερώτηση ποια χώρα είναι η καλύτερη για να εργαστείτε, η απάντηση είναι ξεκάθαρη. Η Ελβετία. Όπως δείχνει έρευνα της HSBC, ο μέσος όρος των ετήσιων αποδοχών ενός εργαζομένου στην Ελβετία είναι σχεδόν διπλάσιος από τον ετήσιο μέσον όρο παγκοσμίως, ενώ και οι συνθήκες διαβίωσης στην Ελβετία θεωρούνται εξαιρετικές.

Για παράδειγμα, ξένοι που εργάζονται ως στελέχη στον τραπεζικό όμιλο UBS, στη φαρμακοβιομηχανία Novartis και στον οίκο εμπορίας πρώτων υλών Glencore εισπράττουν κατά μέσον όρο 188.275 δολάρια ετησίως, όταν ο παγκόσμιος μέσος όρος διαμορφώνεται σε 97.000 δολάρια.

«Οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέδειξαν στην κορυφή την Ελβετία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, με κριτήριο αφενός τις απολαβές τους και αφετέρου το ευ ζην», δηλώνει ο Ντιν Μπλάκμπερν, επικεφαλής του τμήματος ξένων εργαζομένων της HSBC.

«Ο λόγος είναι απλός. Η συγκεκριμένη χώρα συνδυάζει τις υψηλές αποδοχές με το εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον». Επιπλέον, το 69% αυτών που πήραν μέρος στην έρευνα της HSBC απάντησε ότι στην Ελβετία έχει βελτιωθεί η σχέση μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, και το 61% επισήμανε ότι η φιλοσοφία σχετικά με τον χώρο εργασίας είναι σαφώς καλύτερη από αυτήν που κυριαρχεί στην πατρίδα τους.

Η Ελβετία, το Χονγκ Κονγκ, η Ινδία, η Σιγκαπούρη, η Κίνα και οι ΗΠΑ αποτελούν την πρώτη πεντάδα με κριτήριο το ύψος του μισθού. Οσον αφορά το επίπεδο επαγγελματικής σταδιοδρομίας και ισορροπημένης ζωής, στους δέκα καλύτερους προορισμούς για ξένους εργαζομένους στην πρώτη θέση συναντάμε την Ελβετία, στη δεύτερη τη Γερμανία, στην τρίτη τη Σουηδία, στην τέταρτη τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πέμπτη τη Νορβηγία, στην έκτη τη Σιγκαπούρη και έπονται η Αυστρία, το Χονγκ Κονγκ, η Βρετανία και το Μπαχρέιν.