Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φτηνότερη βενζίνη – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Οι χώρες με την ακριβότερη και τη φτηνότερη βενζίνη – Πού βρίσκεται η Ελλάδα

Ποιοι πληρώνουν περισσότερα από όσα αντέχει το πορτοφόλι τους.

Μια αναλυτική παρουσίαση των χωρών με την ακριβότερη και τη φτηνότερη βενζίνη στον κόσμο πραγματοποίησε το Bloomberg, σχολιάζοντας ότι σε γενικές γραμμές η πτώση της τιμής του πετρελαίου έκανε τα καύσιμα φτηνότερα.

Η έρευνα του Bloomberg, κατέταξε 61 χώρες με βάση όχι μόνο το ύψος της τιμής της βενζίνης αλλά κυρίως με το πόσο οι πολίτες κάθε χώρας μπορούν να αντέξουν το κόστος και ποιοι νιώθουν τον μεγαλύτερο πόνο μπροστά στην αντλία. Σε αυτή τη λίστα η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος βενζίνης.

Η Ελλάδα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση γράφει το πρακτορείο και για να χαλιναγωγήσει το χρέος, αυξάνει φόρους κάποιοι από τους οποίους είναι οι υψηλότεροι στην Ευρώπη. Και αυτό οι Έλληνες το καταλαβαίνουν και μπροστά στις αντλίες. Μόνο οι κάτοικοι της Νοτίου Αφρικής και του Μεξικό δαπανούν μεγαλύτερο ποσοστό του ετήσιου εισοδήματός τους από τους Έλληνες για να γεμίσουν τα ρεζερβουάρ τους.

Σύμφωνα με την έρευνα η πιο φθηνή βενζίνη με μεγάλη διαφορά πωλείται στη Βενεζουέλα, μόλις 0,02 δολάρια το γαλόνι και η ακριβότερη στο Χονγκ Κονγκ όπου η τιμή για ένα γαλόνι βενζίνης φθάνει τα 7.10 δολάρια.