Οι χώρες με το χειρότερο ίντερνετ στον κόσμο

Οι χώρες με το χειρότερο ίντερνετ στον κόσμο

Η πρόσβαση στο διαδίκτυο δε θεωρείται δεδομένη σε όλα τα μέρη του κόσμου.

της Κλερ Γκρόντεν

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Google ανακοίνωσε ότι θα φέρει καλώδια οπτικών ινών Google Link στην Γκάνα για να αναβαθμίσει την αξιοπιστία και την ταχύτητα της σύνδεσης στο διαδίκτυο εκεί.

Το πρόγραμμα αυτό, που σε πιλοτικό στάδιο εφαρμόστηκε με επιτυχία στην Ουγκάντα, είναι σχεδιασμένο ώστε να βελτιώσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο σε όλη την Αφρική – μια υπηρεσία που απαιτείται σε αυτή την ήπειρο περισσότερο απ’ οπουδήποτε αλλού.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Internet Live Stats, οχτώ από τις δέκα λιγότερο διασυνδεδεμένες χώρες του πλανήτη βρίσκονται στην Αφρική.

Η λιγότερο συνδεδεμένη χώρα του κόσμου είναι η Ερυθραία, στο Κέρας της Αφρικής, όπου μόνο το 0,91% των κατοίκων έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Εξαιτίας της έλλειψης σεβασμού για τα ανθρώπινα δικαιώματα και της ευρύτερης απομόνωσης των κατοίκων της, η Ερυθραία αποκαλείται και «Βόρεια Κορέα της Αφρικής. Τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα: οι κάτοικοι της Ερυθραίας είναι λιγότερο πιθανό να έχουν κινητή ή σταθερή τηλεφωνική σύνδεση σε σχέση με τους κατοίκους της Βόρειας Κορέας.

Το Τιμόρ – Λέστε, βόρεια της Αυστραλίας, έχει διείσδυση διαδικτύου μόλις 1% και είναι η δεύτερη λιγότερο διασυνδεδεμένη χώρα του κόσμου. Στην τρίτη θέση συναντάμε τη Μιανμάρ με ποσοστό διείσδυσης 1,16%, ενώ μετά ακολουθούν το Μπουρούντι και η Σιέρα Λεόνε με 1,39% και 1,49% αντίστοιχα.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Σομαλία (1,51%), ο Νίγηρας (1,61%), η Αιθιοπία (1,7%), η Γουινέα (1,7%) και το Κονγκό (1,49%).

Πηγή: fortune.com