Η Deloitte πρώτη παγκοσμίως σε έσοδα ανάμεσα στις Big 4

Η Deloitte πρώτη παγκοσμίως σε έσοδα ανάμεσα στις Big 4
Συνολικά έσοδα ύψους 46,2 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος 2019 κατέγραψε η εταιρεία στο σύνολο των υπηρεσιών και περιοχών δραστηριοποίησής της, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό.

Η Deloitte ανακοίνωσε συνολικά έσοδα ύψους 46,2 δισ. δολαρίων για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαΐου 2019, γεγονός που την ανέδειξε πρώτη μεταξύ των Big 4 σε επίπεδο εσόδων. Η συμβουλευτική εταιρεία κατέγραψε αύξηση 9,4% σε τοπική ισοτιμία και αύξηση κατά 3 δισ. δολάρια σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Ο CEO της Deloitte Ελλάδος, κ. Δημήτρης Κουτσόπουλος, σε συνέχεια της δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων, δήλωσε: «Σήμερα που τα δεδομένα αλλάζουν ραγδαία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι επείγουσα προτεραιότητα των επιχειρήσεων, στην Deloitte δημιουργούμε μια βιώσιμη επιχείρηση που αναλαμβάνει δράσεις προς όφελος των ανθρώπων της, των πελατών της και της κοινωνίας μας. Αυτός είναι ο σκοπός που έχουμε θέσει και η φετινή μας απόδοση επιβεβαιώνει ότι ο σκοπός αυτός αποδίδει σε όλα τα επίπεδα».

Με όχημα τη στρατηγική και με ένα επιχειρηματικό μοντέλο που εμπλέκει πολλαπλούς τομείς υπηρεσιών, η Deloitte συνεχίζει σταθερά την επιτυχημένη ανοδική πορεία της. Απόδειξη αποτελεί ότι κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου και οι πέντε τομείς παροχής υπηρεσιών της εταιρείας αναπτύχθηκαν αισθητά. O κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών είχε τα μεγαλύτερα έσοδα φτάνοντας τα 12,4 δισ. δολάρια. Παράλληλα, τα έσοδα στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού βρέθηκαν στην κορυφή συγκριτικά ταχύτερα (11,6%), με την Αμερική να ακολουθεί με ποσοστό 10,4% και την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική να κυμαίνονται στο 7,9%.

Ανάπτυξη ανά κατηγορία υπηρεσιών

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Η κατηγορία αυτή είχε την υψηλότερη ανάπτυξη παγκοσμίως με ποσοστό 15,2%. Στόχος της Deloitte είναι να οδηγήσει τους κορυφαίους οργανισμούς να μετεξελιχθούν και να κυριαρχήσουν στον επιχειρηματικό χάρτη όπως αυτός διαμορφώνεται.

Φορολογικές και Νομικές Υπηρεσίες: Ο τομέας αυτός παρουσίασε τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση εσόδων παγκοσμίως στις επιχειρήσεις της Deloitte με ποσοστό 8,5%, λόγω της ζήτησης των πελατών για ολοκληρωμένες, ψηφιακά ενισχυμένες υπηρεσίες παγκοσμίως.

Ελεγκτικές Υπηρεσίες και Υπηρεσίες Διασφάλισης: Τα έσοδα της κατηγορίας αυτής παρουσίασαν συνολική αύξηση ύψους 3%. Οι συνεχείς επενδύσεις στην ποιότητα του ελέγχου, στο μετασχηματισμό, στην καινοτομία και στην τεχνολογία αναδεικνύουν τη δέσμευση της Deloitte να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στις κεφαλαιαγορές και να εξυπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον, με την ποιότητα του ελέγχου να αποτελεί την πρώτη της προτεραιότητα.

Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Διαχείρισης Εταιρικού Κινδύνου: Η συγκεκριμένη κατηγορία γνώρισε αύξηση ύψους 8,4%, με διψήφια ανάπτυξη στο Cyber Risk και Financial Risk. Η Deloitte αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ηγέτης στον τομέα παροχής συμβουλών όσον αφορά τη στρατηγική στον κυβερνοχώρο καθώς και τις Υπηρεσίες Fusion Managed. Παράλληλα, η Gartner τοποθέτησε την Deloitte #1 στις Συμβουλευτικές Υπηρεσίες Ασφαλείας.

Χρηματοοικονομικές Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Με αύξηση κατά 8,1% παγκοσμίως, η εταιρεία προσφέρει κορυφαίες υπηρεσίες που δημιουργούν θετικό αντίκτυπο τόσο για τους πελάτες της όσο και για την κοινωνία μέσω των συγχωνεύσεων, εξαγορών, μεταβιβάσεων, forensic υπηρεσιών που προσφέρει. Οι τελευταίες συνετέλεσαν στην αποφυγή πολύπλοκων διαδικασιών, ερευνών και κρίσεων, ενώ παράλληλα βοήθησαν στη μείωση του οικονομικού εγκλήματος μέσω της τεχνολογικής καινοτομίας και των έξυπνων ψηφιακών λύσεων.

Οι άνθρωποι της Deloitte

Το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας έχεις ως μέλημα να προσφέρει στην κοινωνία καθώς και να μπορεί να αναγνωρίζει τις προκλήσεις και να παρέχει πραγματικές και ουσιαστικές λύσεις στους πελάτες. Θεωρώντας λοιπόν ότι η πολυμορφία και οι ίσες ευκαιρίες αποτελούν τις δύο δυνάμεις που θα διαμορφώσουν τα στελέχη του μέλλοντος, η εταιρεία λάνσαρε φέτος μια νέα πρωτοβουλία για να τις υποστηρίξει. Βασικός στόχος της εταιρείας είναι να προσελκύει και να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης σε όλες τις κοινωνικές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, εθνικότητας, σεξουαλικής κατεύθυνσης και θρησκείας.

Επιπλέον, η οικογένεια της Deloitte συνεχίζει να μεγαλώνει, με την πρόσληψη 90.000 νέων επαγγελματιών παγκοσμίως. Πιο συγκεκριμένα, το οικονομικό έτος 2019, η Deloitte αύξησε το ανθρώπινο δυναμικό της κατά 9% με περίπου 312.000 επαγγελματίες.

Εκτός από την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων, η Deloitte δεσμεύεται να βοηθήσει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να βρουν εργασία με ουσιαστικό αντίκρισμα στη νέα οικονομία. Μέχρι το 2030, η πρωτοβουλία της Deloitte, WorldClass, στοχεύει στην ενίσχυση 50 εκατομμυρίων ανθρώπων μέσω της βελτίωσης της εκπαίδευσης, της ανάπτυξης χρήσιμων δεξιοτήτων για την αγορά εργασίας και της παροχής ευκαιριών. Η WorldClass, μέσα σε δύο χρόνια από την ίδρυσή της, επηρέασε θετικά 5,3 εκατομμύρια άτομα, ενώ φέτος επεκτάθηκε με νέα προγράμματα σε Ινδία, Κίνα και Νότιο Αφρική.

Η περιβαλλοντική βιωσιμότητα, βασικός πυλώνας ανάπτυξης

Η Deloitte πιστεύει ότι οι επιχειρήσεις έχουν ουσιαστική ευθύνη για την άμβλυνση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Συνεπής σε ό,τι ορίζει η Συμφωνία του Παρισιού, με έμπρακτες ενέργειες συνεχίζει να μειώνει το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμά της στο πλαίσιο των εξελισσόμενων προσπαθειών της για την προστασία του πλανήτη και των φυσικών του πόρων για τις μελλοντικές γενιές.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις επιδόσεις της Deloitte, το οικονομικό έτος 2019 μπορείτε να βρείτε εδώ: Deloitte’s 2019 Global Impact Report.: https://www2.deloitte.com/gr/en/pages/about-deloitte/articles/global-impact-report-2019.html