Η DEMO βάζει την Ελλάδα στον χάρτη της βιοτεχνολογίας

Η DEMO βάζει την Ελλάδα στον χάρτη της βιοτεχνολογίας
Η DEMO, η πρώτη φαρμακοβιομηχανία στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται στον κλάδο της βιοτεχνολογίας, έλαβε έγκριση για την ένταξή της στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων για την έρευνα και ανάπτυξη 2 βιοομοειδών μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών, συνολικού προϋπολογισμού €89 εκατομμυρίων.

Με ταχύτατους ρυθμούς αναπτύσσεται η παγκόσμια αγορά βιοτεχνολογίας, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η αξία της μέχρι το 2030 θα ανέρχεται σε 2,2 τρισ. ευρώ, από 600 δισ. ευρώ που ήταν το 2020. Στον κλάδο που δραστηριοποιούνται πάνω από 11.000 επιχειρήσεις και απασχολούν άμεσα περισσότερους από ένα εκατομμύριο εργαζομένους, υπολογίζεται ότι τα επόμενα χρόνια το 70% του προϋπολογισμού των ασφαλιστικών ταμείων για την υγεία θα προορίζεται για σκευάσματα βιοτεχνολογίας.

Στη Γηραιά Ήπειρο, αυτή τη στιγμή, μια κλειστή ομάδα χωρών, στην οποία περιλαμβάνονται η Ισλανδία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Ελβετία, η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Ισπανία, η Ιταλία, καθώς επίσης και οι σκανδιναβικές χώρες, αναπτύσσουν ή παράγουν βιοτεχνολογικά θεραπευτικά προϊόντα που παρουσιάζουν σημαντικά δείγματα γραφής, ενώ σταδιακά φαίνεται να αναπτύσσεται επιχειρηματική και ερευνητική δραστηριότητα στην ανατολική Ευρώπη, σε χώρες όπως η Πολωνία.

Η εν λόγω δραστηριότητα υποστηρίζεται ενεργά και προωθείται κυρίως από συνέργειες μεταξύ κυβερνητικών, ιδιωτικών και ακαδημαϊκών φορέων, αλλά και μεγάλων τοπικών και πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο στα ανεπτυγμένα ευρωπαϊκά κράτη.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα, η εικόνα που παρουσιάζει είναι ενθαρρυντική, καταγράφοντας άνθηση σε ακαδημαϊκό επίπεδο με την ίδρυση σχετικών πανεπιστημιακών τμημάτων και άλλων ερευνητικών ιδρυμάτων. Ωστόσο, σε επίπεδο βιομηχανικής ανάπτυξης και παραγωγής βιολογικών φαρμακευτικών θεραπευτικών προϊόντων, προς το παρόν βρίσκεται σε πρωτόλειο στάδιο.

Μια σημαντική πρωτιά

Με ένα πολυδιάστατο επενδυτικό πλάνο, για τη χρονική περίοδο 2021-2027, ύψους €356 εκατ., η εταιρεία DEMO είναι η πρώτη στην Ελλάδα που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της βιοτεχνολογίας. Η ελληνικών συμφερόντων φαρμακοβιομηχανία έλαβε το «πράσινο φως» από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να ενταχθεί στο πρόγραμμα Στρατηγικών Επενδύσεων συνολικού προϋπολογισμού 89 εκατ. ευρώ για τη βιομηχανική έρευνα και ανάπτυξη 2 βιοομοειδών μονοκλωνικών αντισωμάτων για τη βιολογική θεραπεία στην αντιμετώπιση κακοηθών νεοπλασιών.

Το πρόγραμμα βιοτεχνολογίας 2023-2032 της DEMO ΑΒΕΕ περιλαμβάνει την οργανωμένη ανάπτυξη βιοτεχνολογικών φαρμάκων σε εμπορική κλίμακα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, και αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για την εταιρεία που εδραιώνει την είσοδό της στον τομέα της Βιοτεχνολογίας. Η ερευνητική και παραγωγική δραστηριότητα βιοομοειδών φαρμάκων της DEMO θα έχει έδρα το Κέντρο Βιοτεχνολογίας το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή στον Άγιο Στέφανο Αττικής και στόχο έχει την ανάπτυξη του πρώτου ελληνικού βιολογικού φαρμάκου για ογκολογικές θεραπείες.

Συγχρόνως, οι επενδύσεις και το πρόγραμμα της DEMO στον τομέα της Βιοτεχνολογίας αποτελούν στρατηγικής σημασίας έργα που αναβαθμίζουν τον ελληνικό φαρμακευτικό κλάδο και την Ελλάδα συνολικά, τοποθετώντας τη χώρα στην αιχμή της καινοτομίας και ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητά της διεθνώς.

Η μεγάλη εικόνα και τα οφέλη για την ελληνική οικονομία

Επί της ουσίας η DEMO δημιουργεί εκ του μηδενός τον κλάδο της Βιοτεχνολογικής Παραγωγής Φαρμάκων στην Ελλάδα, συμβάλλοντας στην προσέλκυση επιστημονικού δυναμικού υψηλής κατάρτισης, ενώ θέτει τις βάσεις για την εκπαίδευση των επιστημόνων του μέλλοντος.

Η χώρα μας μπαίνει στο επίκεντρο της διεθνούς επιχειρηματικής σκακιέρας και ενισχύει την ανταγωνιστικότητά της χάρη στην εγχώρια παραγωγή φαρμάκων και την προώθηση επιτόπιας επιστημονικής έρευνας σε πραγματικές συνθήκες παραγωγής βιοτεχνολογικών φαρμάκων, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε Startup εταιρείες του εξωτερικού να παράξουν τις δοκιμαστικές τους παρτίδες για κλινικές μελέτες στην Ελλάδα.

Επιπρόσθετα, εκτός από τη δημιουργία ευκαιριών αύξησης των εθνικών εσόδων στο χώρο των κλινικών δοκιμών, επιτυγχάνεται και η διασφάλιση της επάρκειας του εθνικού συστήματος υγείας σε βιοομοειδή φάρμακα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: