Ο δημιουργός του ChatGPT προβληματίζεται για «υπερβολικούς» ελέγχους στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο δημιουργός του ChatGPT προβληματίζεται για «υπερβολικούς» ελέγχους στην τεχνητή νοημοσύνη
epa10511142 An illustration picture shows the introduction page of ChatGPT, an interactive AI chatbot model trained and developed by OpenAI, on its website in Beijing, China, 09 March 2023. According to the White Paper on the Development of Artificial Intelligence Industry released by Beijing economy and information technology bureau on 13 February 2023, the capital city will support leading enterprises in developing artificial intelligence (AI) models that can challenge ChatGPT. EPA/WU HAO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Βρετανία φιλοξενεί μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της AI τον Νοέμβριο.

Τον προβληματισμό του για το ενδεχόμενο για υπερβολικών ελέγχων από τις ρυθμιστικές αρχές των κρατών επί της τεχνητής νοημοσύνης εξέφρασε τη Δευτέρα ο Σαμ Άλτμαν, ο CEO της OpenAI που έχει δημιουργήσει το γνωστό ChatGPT.

Όπως σημειώνει το Reuters, πολλές χώρες σχεδιάζουν ρυθμιστικό περιβάλλον για την τεχνητή νοημοσύνη και η Βρετανία φιλοξενεί μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την ασφάλεια της AI τον Νοέμβριο, η οποία επικεντρώνεται στην κατανόηση των κινδύνων που ενέχει η τεχνολογία και στο πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν τα εθνικά και διεθνή πλαίσια.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στην Ταϊπέι, ο ίδιος είπε πως παρόλο που δεν ανησυχεί τόσο πολύ για το ενδεχόμενο υπερρυθμίσεων από τις κρατικές αρχές, αυτό θα μπορούσε να συμβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ανησυχώ επίσης για την υπορύθμιση. Οι άνθρωποι στον κλάδο μας βάλλουν κατά των ρυθμίσεων. Εμείς ζητάμε ρύθμιση, αλλά μόνο για τα πιο ισχυρά συστήματα. Μοντέλα που είναι 10.000 φορές ισχυρότερα από το GPT4, μοντέλα που είναι τόσο έξυπνα όσο ο ανθρώπινος πολιτισμός, αυτά πιθανόν να αξίζουν κάποια ρύθμιση», πρόσθεσε ο Άλτμαν, μιλώντας σε εκδήλωση για την τεχνητή νοημοσύνη που διοργάνωσε το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Terry Gou, ιδρυτή του μεγάλου προμηθευτή της Apple Foxconn.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ότι στον κλάδο της τεχνολογίας υπάρχει «αντανακλαστικά κατά των ρυθμίσεων».

«Είναι δυνατόν να γίνει λάθος στο ρυθμιστικό πλαίσιο, αλλά δεν νομίζω ότι καθόμαστε και το φοβόμαστε. Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι κάποια εκδοχή του είναι σημαντική» δήλωσε ο Άλτμαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com