Η Disney σχεδιάζει να προβάλει σε συνεχή ροή πολλά επεισόδια του Star Wars και σειρών της Marvel

Η Disney σχεδιάζει να προβάλει σε συνεχή ροή πολλά επεισόδια του Star Wars και σειρών της Marvel
epa08082728 Star Wars fans dressed as Stormtroopers arrive at a Star Wars nine-movie marathon culminating with the latest chapter in the franchise, 'Star Wars: The Rise of Skywalker', at El Capitan Theatre in Hollywood, California, USA, 19 December 2019. EPA/CHRISTIAN MONTERROSA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Παρότι η Disney ενδυναμώνει το αναπτυσσόμενο της χαρτοφυλάκιο περιεχομένου συνεχούς ροής, η εταιρεία είπε ότι η κυκλοφορία σε αίθουσες παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο των παραγωγών μεγάλου προϋπολογισμού.

Η Disney παρουσίασε νέες προσφορές συνεχούς ροής την περασμένη Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων σχεδίων για 10 σειρές βασισμένες στο Star Wars και 10 σειρές της Marvel που θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο Disney+.

Αλλά παρότι η Disney ενδυναμώνει το αναπτυσσόμενο της χαρτοφυλάκιο περιεχομένου συνεχούς ροής, η εταιρεία είπε ότι η κυκλοφορία σε αίθουσες παραμένει ένα σημαντικό στοιχείο των παραγωγών μεγάλου προϋπολογισμού.

Σε μια εικονική παρουσίαση για τους επενδυτές, ο διευθύνων σύμβουλος της Disney, Bob Chapek, έθεσε φιλόδοξους στόχους για το περιεχόμενο που απευθύνεται απευθείας προς τους καταναλωτές, στηριζόμενος σε μεγάλο βαθμό σε μερικές από τις μεγαλύτερες μάρκες της εταιρείας. Κατά τα επόμενα χρόνια, η Disney σχεδιάζει να κάνει πρεμιέρα απευθείας στο Disney+ όχι μόνο μια …αρμάδα επεισοδίων από το Star Wars και σειρών της Marvel, αλλά 15 σειρές και 15 ταινίες ζωντανής δράσης, Pixar και κινουμένων σχεδίων.

Ο Chapek είπε ότι οι συνδρομητές του Disney+ έχουν φτάσει παγκοσμίως τους 86,8 εκατομμύρια, από 74 εκατομμύρια τον περασμένο μήνα. Η υπηρεσία ξεπέρασε εύκολα τις περισσότερες προβλέψεις, φτάνοντας τον αριθμό αυτό 13 μήνες μετά από την έναρξη λειτουργίας της τον Νοέμβριο του 2019.

Η Disney είπε ότι μία από τις επερχόμενες ταινίες της κινουμένων σχεδίων, Raya and the Last Dragon, θα κάνει το ντεμπούτο της τον Μάρτιο ταυτόχρονα σε αίθουσες και με πρώιμη πρόσβαση στο Disney+. Αυτή είναι η ίδια προσέγγιση που υιοθέτησε η εταιρεία νωρίτερα αυτό το φθινόπωρο για το Mulan, με κόστος πρώιμης πρόσβασης 30 δολαρίων επιπλέον της μηνιαίας συνδρομής των 8 δολαρίων.

Σε σύγκριση με τη WarnerMedia, η παρούσα κατάσταση είναι πολύ διαφορετική για τη Disney, η οποία έχει ήδη θέσει τα θεμέλια για έναν φοβερό ανταγωνιστή του Netflix με το Disney+ και η οποία εδώ και χρόνια κυριαρχεί στο box office. Η Disney έχει πειραματιστεί με την premium ψηφιακή κυκλοφορία του Mulan και την επερχόμενη κυκλοφορία του Soul της Pixar.

Οι ταινίες της εταιρείας αντιστοιχούσαν σε περισσότερα από 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις εισιτηρίων παγκοσμίως πέρυσι και στο 38% των πωλήσεων εισιτηρίων σε αίθουσες στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Επτά ταινίες της Disney ξεπέρασαν σε έσοδα το 1 δισεκατομμύριο δολάρια παγκοσμίως.