Η δραχμή ενώνει Λαφαζάνη, Αλαβάνο και Κατσανέβα

Η δραχμή ενώνει Λαφαζάνη, Αλαβάνο και Κατσανέβα
A drachma coin is seen on display in this photo illustration taken in Athens May 9, 2012. Banks are quietly readying themselves to start trading a new Greek currency. Some banks never erased the drachma from their systems after Grece adopted the euro more than a decade ago and would be ready at the flick of a switch if its debt problems forced it to bring back national banknotes and coins. Picture taken May 9, 2012. REUTERS/Yorgos Karahalis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS)

Οι ζυμώσεις για το σχηματισμό πολιτικού σχηματισμού με σύνθημα την επιστροφή στη δραχμή.

Σε εξέλιξη φαίνεται ότι βρίσκονται επαφές μεταξύ στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας και άλλων κομμάτων αριστερότερα του ΣΥΡΙΖΑ (όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β), με στόχο τη δημιουργία ενός πολιτικού σχηματισμού που θα κατέβει μαζί στις επόμενες εκλογές, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής.

Ο Αλέκος Αλαβάνος φαίνεται να έχει καλές σχέσεις με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και σύμφωνα με το Βήμα, σε κατ’ ιδίαν συνομιλία του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχω μεγάλη εκτίμηση στον κ. Λαφαζάνη για την εντιμότητά του και την πίστη του στις θέσεις που υποστηρίζαμε πάντα». Παράλληλα, αν και δηλώνει πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαδικασία προπαρασκευαστικών επαφών με στελέχη της Πλατφόρμας, εντούτοις δεν κρύβει ότι αυτό αποτελεί επιδίωξη.

«Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου, αυτή ήταν πάγια θέση μας και παραμένει» υποστηρίζει, επισημαίνοντας ότι σε αυτό το μέτωπο θα πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της Αριστεράς.

Για την ίδρυση ενός ενιαίου… μετώπου με στόχο την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα, φαίνεται πως ανυπομονεί και ο Θεόδωρος Κατσανέβας.

Μάλιστα παροτρύνει μέσω twitter τον Στρατούλη και τους άλλους να… βιαστούν.

Σήμερα ο κύριος εκφραστής αυτής της κίνησης, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, με άρθρο του στην εφημερίδα «Αυγή» υποστηρίζει ότι «η έξοδος από την Ευρωζώνη δεν είναι καταστροφή, ούτε καταστροφή είναι η ανεξάρτητη πολυδιάστατη πολιτική οικονομικών και εξωτερικών σχέσεων, που θα καθιστούσε παρελθόν την Ελλάδα ως ευρωατλαντικό οικόπεδο».

«Η διαπραγματευτική τακτική της κυβέρνησης απέτυχε παταγωδώς» συνεχίζει ο Λαφαζάνης, επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς η κυβέρνηση ήταν δογματικά προσηλωμένη στο ευρώ, ενώ ακόμη και τώρα θεωρεί, αλοίμονο, ως μείζονα κίνδυνο το Grexit».

Εκτιμά επίσης, ότι «η Ευρωζώνη και η ΕΕ, έτσι όπως έχουν εξελιχθεί, μάλλον δεν μεταρρυθμίζονται ουσιαστικά, αλλά ανατρέπονται. Η Ευρώπη θα αλλάξει μόνον αν μια χώρα και στη συνέχεια ομάδα χωρών, ξεφύγουν από την ευρωζωνική φυλακή και ανατρέψουν τα αγοραία δεσμά της ΕΕ».

Ο κ. Λαφαζάνης αναφέρει εξάλλου ότι, «απ’όσο γνωρίζει», βουλευτές με αναφορά στην Αριστερή Πλατφόρμα «θα καταψηφίσουν και το νομοσχέδιο για το νέο τρίτο μνημόνιο», υποστηρίζει ότι αυτό «δεν θα είναι μια κίνηση εχθρική προς το κόμμα, την Αριστερά, τον λαό και τον τόπο» και σημειώνει ότι «το ερώτημα για το τι είναι “πολιτικώς δόκιμο” σε σχέση με την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μόνον σε αυτούς δεν πρέπει να απευθυνθεί».

Στο ερώτημα αν μπορεί να διατηρηθεί η ενότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης απαντά: «Δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να τον θυσιάσουμε στο όνομα της κυβέρνησης».

Διαβάστε ακόμη: 

Γιατί η επιστροφή στη δραχμή θα έφερνε χάος στην Ελλάδα