Η ΕΕ «σκανάρει» το TikTok για την προστασία των ανηλίκων και απειλεί με πρόστιμα – Τι απαντά η εταιρεία

Η ΕΕ «σκανάρει» το TikTok για την προστασία των ανηλίκων και απειλεί με πρόστιμα – Τι απαντά η εταιρεία
TikTok icon displayed on a phone screen with in the background European Union flag with cyber code, seen in this photo illustration. on 23 February 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το Tik Tok μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του.

Η Κομισιόν ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως άνοιξε επίσημη έρευνα κατά του TikTok της ByteDance βάσει του νόμου περί ψηφιακών υπηρεσιών (DSA) για να διαπιστώσει αν η πλατφόρμα κάνει αρκετά για την προστασία των παιδιών.

«»Η προστασία των ανηλίκων αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα επιβολής του DSA. Ως πλατφόρμα που απευθύνεται σε εκατομμύρια παιδιά και εφήβους, το TikTok πρέπει να συμμορφώνεται πλήρως με το DSA και έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην προστασία των ανηλίκων στο διαδίκτυο», δήλωσε ο Επίτροπος της ΕΕ, Τιερί Μπρετόν, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

Πρόκειται για τη δεύτερη έρευνα του DSA μετά το X (πρώην Twitter) του Έλον Μασκ.

Το Tik Tok μπορεί να αντιμετωπίσει πρόστιμα έως και 6% του παγκόσμιου κύκλου εργασιών του, εάν κριθεί ένοχο για παραβίαση των κανόνων του DSA, κάτι που μεταφράζεται σε ενδεχόμενο «καμπάνας» εκατοντάδων εκατ. δολαρίων.

Για το 2022, τα συνολικά έσοδα του TikTok διαμορφώθηκαν σε 9,4 δισ. δολάρια.

Η απάντηση της εταιρείας

Απαντώντας στην έρευνα της Κομισιόν, εκπρόσωπος της πλατφόρμας ανέφερε τα εξής:

«Το TikTok έχει πρωτοποριακά χαρακτηριστικά και ρυθμίσεις για την προστασία των εφήβων και τη διατήρηση των κάτω των 13 ετών εκτός πλατφόρμας, ένα ζήτημα το οποίο αντιμετωπίζει ολόκληρος ο κλάδος. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ειδικούς και τον κλάδο για να διατηρήσουμε ασφαλείς τους νέους στο TikTok και προσβλέπουμε στην ευκαιρία που έχουμε τώρα, να εξηγήσουμε λεπτομερώς αυτό το έργο στην Επιτροπή. – Εκπρόσωπος TikTok

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com