Η έκκληση της Angelina Jolie για την αφύπνιση της ανθρωπότητας

Η έκκληση της Angelina Jolie για την αφύπνιση της ανθρωπότητας
United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) Special Envoy Angelina Jolie attends a news conference as she visits a Syrian and Iraqi refugee camp in the southern Turkish town of Midyat in Mardin province, Turkey, June 20, 2015. REUTERS/Umit Bektas - RTX1HE90

Η διάσημη ηθοποιός στέκεται στο πλευρό των γυναικών που υποφέρουν από τις φρικαλεότητες του Ισλαμικού Κράτους.

Η Angelina Jolie, μία από τις πιο επιτυχημένες stars του πλανήτη, εκτός από τους δεκάδες πρωταγωνιστικούς της ρόλους σε ταινίες του Hollywood, προβάλλει συχνά και την πιο ανθρώπινη πλευρά της. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτικών του Ηνωμένου Βασιλείου και όντας ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ «τα έβαλε» με τους τζιχαντιστές.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί τη σεξουαλική βία ως μέθοδο ελέγχου. «Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να κατανοήσουμε τι δεν είναι: δεν είναι σεξουαλική πράξη, είναι σκέτη βία, είναι μία βάναυση πράξη υπό την απειλή των όπλων και δυστυχώς το χρησιμοποιούν ευρέως», δήλωσε χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων.

Και κατόπιν συνέχισε: «Η πιο επιθετική τρομοκρατική ομάδα στον κόσμο σήμερα γνωρίζει ότι ξέρουμε, γνωρίζει ότι είναι ένα πολύ αποτελεσματικό όπλο και το χρησιμοποιεί ως ένα κεντρικό σημείο της τρομοκρατίας της. Και έτσι καταστρέφει τις κοινότητες και τις οικογένειες. Η πολιτική αυτή είναι καταστροφική και απάνθρωπη. Αυτό που συμβαίνει είναι πέρα από ό,τι έχουμε δει μέχρι σήμερα. Αυτή είναι η πραγματική πολιτική τους», αναφέροντας μάλιστα κι ένα περιστατικό με θύματα μια 13χρονη και τις φίλες της που βιάστηκαν πολλές φορές.

«Μου είπαν ότι αυτό ήταν ακόμη χειρότερο από τη σωματική βία. Την υποχρέωσαν να παραβρίσκεται την ώρα που πωλούσαν τις φίλες για να ακούει πόση είναι η αξία τους. Μιλάμε για 40, 50 δολάρια. Τόσο άξιζαν», είπε συγκινημένη.

Jolie 6

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Angelina Jolie κάνει λόγο για τη σεξουαλική βία. Εξάλλου, μέσω της ταινία της «Land of Blood and Honey» -την πρώτη ταινία που επιμελήθηκε σκηνοθετικά- έδωσε στο κοινό να κατανοήσει πως χρησιμοποιήθηκαν οι βιασμοί κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Βοσνία.

Πηγή: peoplegreece.com