Οι εκπλήξεις της Apple στο νέο MacBook Pro

Οι εκπλήξεις της Apple στο νέο MacBook Pro
epa04343871 An advertisement for the Apple MacBook Pro is posted at a reseller branch of Apple products in Beijing, China 07 August 2014. The Chinese government has prohibited government agencies from purchase using public funds of at least ten Apple Inc. products including models of the iPad and MacBook laptop in relation to security concerns, according to international media reports. EPA/ROLEX DELA PENA

Το νέο notebook της Apple θα έχει ορισμένες πρωτοεμφανιζόμενες λειτουργίες.

Η επόμενη σειρά ακριβών notebook της Apple ίσως συνοδευτεί από κάποιες εντελώς νέες λειτουργίες.

Η Apple θα παρουσιάσει νέα «λεπτότερα και ελαφρύτερα MacBook Pro» αργότερα φέτος στα οποία θα έχουν προστεθεί κάποιες σημαντικές λειτουργίες, όπως αναφέρει ο Τσι Κούρο, αναλυτής της KGI Securities. Την πληροφορία παραθέτει η ιστοσελίδα 9to5Mac, και κάποιες από τις λειτουργίες αυτές θα είναι η υποστήριξη του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος Touch ID και μιας μπάρας αφής OLED που θα βρίσκεται πάνω από το πληκτρολόγιο του MacBook Pro.

Το MacBook Pro είναι το κορυφαίο μοντέλο notebook της Apple και διατίθεται σε εκδόσεις των 13 και των 15 ιντσών. Στις ΗΠΑ, η τιμή του μοντέλου 13 ιντσών ξεκινάει από τα 1.299 δολάρια ενώ η αντίστοιχη του μοντέλου 15 ιντσών είναι 1,999 δολάρια.

Αν και η Apple έχει εισάγει κάποιες μικρές σχεδιαστικές αλλαγές τα τελευταία χρόνια, ο βασικός σχεδιασμός του MacBook Pro δεν έχει αλλάξει ουσιωδώς. Η συσκευή συνεχίζει να συνοδεύεται από τη γνωστή σχεδιαστική αίσθηση από αλουμίνιο, την οθόνη Retina, και το φωτιζόμενο πληκτρολόγιο. Aν οι πηγές του Κούο και της 9to5Mac είναι σωστές, τότε η κίνηση αυτή θα αποτελέσει μια κρίσιμη αλλαγή στο γνωστό notebook.

Η μπάρα αφής πάνω από το πληκτρολόγιο θα αντικαταστήσει τα πλήκτρα λειτουργιών που βρίσκονται στην κορυφή του πληκτρολογίου. Δεν είναι διόλου σαφές, όμως, πώς θα λειτουργεί αυτή η μπάρα και για ποιο πράγμα θα χρησιμοποιείται. Παράλληλα, θα συμπεριληφθούν και στοιχεία από το MacBook, όπως η υποστήριξη USB-C. Με αυτή τη θύρα, οι χρήστες θα μπορούν να φορτίζουν τη συσκευή και να τη χρησιμοποιούν για τη μεταφορά δεδομένων.

Ο Κούο, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερα πληροφορημένους αναλυτές των κινήσεων της Apple, ανέφερε στο σημείωμά του ότι το νέο MacBook Pro θα είναι «η κορυφαία παρουσίαση προϊόντος της Apple για το 2016».