«Η Ελλάδα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία»

«Η Ελλάδα κινδυνεύει με άτακτη χρεοκοπία»

Ο Γερμανός κεντρικός τραπεζίτης, Γενς Βάιντμαν, προειδοποιεί ότι ο χρόνος πλέον είναι λίγος.

Ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, (Μπούντεσμπανκ), Γενς Βάιντμαν, προειδοποίησε σήμερα ότι η Ελλάδα κινδυνεύει με χρεοκοπία εάν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της.

«Εάν ένα κράτος-μέλος της νομισματικής ένωσης αποφασίσει να μην ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του και σταματήσει να πληρώνει τους κατόχους ομολόγων, τότε είναι αναπόφευκτη μια άτακτη χρεοκοπία», τόνισε ο Γερμανός τραπεζίτης σε συνέντευξή του στο Focus που θα δημοσιευθεί το Σάββατο.

«Φαίνεται σαν οι κυβερνήσεις των άλλων κρατών να έχουν την εντύπωση ότι μπορεί ακόμη να επιτευχθεί μια λύση. Αλλά δεν έχουμε πολύ χρόνο πια», συμπλήρωσε ο Βάιντμαν, ο οποίος πρόσθεσε πως μια ελληνική χρεοκοπία θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τον ελληνικό πληθυσμό.

Επίσης ακολουθώντας τη γραμμή του Μάριο Ντράγκι, υποστήριξε πως νέα βοήθεια από την ΕΚΤ δεν θα ήταν σωστό να γίνει.

«Είμαι κατά του να αυξάνονται τα δάνεια έκτακτης ανάγκης» ανέφερε και υποστήριξε ακόμη
ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να συνεχίζει να εξυπηρετεί τα χρέη της μόνη της παρά το υψηλό δημόσιο χρέος, δεδομένου ότι τα επιτόκια είναι χαμηλά και οι λήξεις μεγάλης διάρκειας.

«Η νέα κυβέρνηση ξόδεψε πολύ εμπιστοσύνη. Κάποια μέλη της ελληνικής κυβέρνησης επιδείνωσαν την κατάσταση κάνοντας αντιφατικές δηλώσεις σε δημόσιες εμφανίσεις τους», πρόσθεσε.