Οι Έλληνες αγοράζουν iPhone υπό τον φόβο ενός Grexit

Οι Έλληνες αγοράζουν iPhone υπό τον φόβο ενός Grexit

Ξεχάστε τον χρυσό. Οι υπολογιστές είναι η καλύτερη επένδυση που μπορεί να κάνει κανείς εν μέσω κρίσης.

Υπό των φόβο ενός Grexit και ενδεχόμενου κουρέματος των καταθέσεων, οι Έλληνες καταναλωτές έχουν ξεχυθεί στους δρόμους για… ψώνια.

Τι ψωνίζουν, όμως; Ούτε ρούχα, ούτε κοσμήματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg οι Έλληνες δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στους Mac υπολογιστές.

«Οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματα που έχουν στις τράπεζες γιατί φοβούνται πως θα τα χάσουν» δήλωσε ένας απ’ τους εργαζόμενους σε κατάστημα ηλεκτρονικών της Αθήνας. «Τα Mac δε χάνουν ποτέ την αξία τους».

Η αξία μεταπώλησης ενός desktop υπολογιστή της Apple είναι ένα από τα γνωστά πλεονεκτήματα της εταιρείας. Παραδοσιακά, οι κάτοχοι Mac μπορούν να πουλήσουν ξανά τους υπολογιστές τους σε ένα σεβαστό ποσό, αν υπολογίσει κανείς τις συνεχείς αναβαθμίσεις.

Για παράδειγμα , σύμφωνα με το Gazelle , ο κάτοχος ενός iMac 21,5 ιντσών που αγοράστηκε για 1.200 δολάρια το 2011 , θα πάρει μόνο 253 δολάρια επιστροφή (έκπτωση δηλαδή) αν το πάει στην Apple. Αντίστοιχα, αν πουλήσει κανείς τον υπολογιστή στην ελεύθερη αγορά, όπως στο Craigslist θα μπορούσε να έχει έκπτωση έως 600 δολάρια. Σχεδόν δηλαδή το 50% της αξίας ενός υπολογιστή τετραετίας.