Η ελληνική Pollfish «σήκωσε» 2,5 εκατ. δολάρια από επενδυτές

Η ελληνική Pollfish «σήκωσε» 2,5 εκατ. δολάρια από επενδυτές

Λαμπρό παράδειγμα οι ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις μέσα στην κρίση.

Η Pollfish, μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, κατάφερε να εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 2,5 εκατ. δολαρίων από επενδυτές. Συγκεκριμένα τα χρήματα επενδύθηκαν από τα funds Odyssey Investment Partners, PJ Catalyst, Woodside Group και από angel investors.

Συνολικά η πλατφόρμα έχει εξασφαλίσει το ποσό των 2,8 εκατ. δολαρίων από την ίδρυση το 2013 και σύμφωνα με τον συνιδρυτή της εταιρείας, Γιάννη Παπαδάκη, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για επέκταση στην Αμερική.

Το Pollfish είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή πλατφόρμα, που δημιουργήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από τους Γιάννη Παπαδάκη, Ανδρέα Βούρκο, Γιάννη Ζαούδη και Ζήση Μπέλλα, στην οποία ο καθένας μπορεί να πραγματοποιήσει μια έρευνα αγοράς χρησιμοποιώντας ένα απλό στη χρήση και τη διάδραση ερωτηματολόγιο.

Σε αντίθεση με τις κλασικές διαδικασίες αποστολής email ή αγοράς ενός ακριβού εταιρικού πακέτου, το Pollfish λαμβάνει τα ερωτήματα που αφορούν τον ενδιαφερόμενο πελάτη και τα παρουσιάζει στον χρήστη μιας mobile συσκευής ως επιλογή στις εφαρμογές που συνεργάζονται με την εταιρεία. Το Pollfish είναι, με άλλα λόγια, ένα εργαλείο που δίνει το πολυπόθητο feedback στους δημιουργούς εφαρμογών ώστε να αντιληφθούν εύκολα σε ποιους πρέπει να απευθύνονται.

Η ιδέα του Pollfish γεννήθηκε το 2013 και σήμερα δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες εταιρειών που πραγματοποιούν έρευνες αγοράς, αλλά απευθύνεται και σε μια γκάμα επιχειρήσεων: από τις μικρότερες ως τις μεγαλύτερες.

Σήμερα μεγάλες εταιρείες όπως οι Oracle, OMD, Deutsche Telekom, Mondelez, Mercedes, Millward Brown χρησιμοποιούν την ελληνική εφαρμογή. Οι έρευνες της χρησιμοποιούνται από περισσότερες από 8.000 mobile εφαρμογές, τόσο σε Google Play όσο και στο Apple AppStore, και απευθύνεται σε κάτι παραπάνω από 120 εκατ. χρήστες.

Διαβάστε συνέντευξη του Γιάννη Παπαδάκη στο Fortune εδώ